ukusne i mekane

Bez brašna, ulja i kvasca, gotove za 25 minuta: ZDRAVE LEPINJE koje možete da jedete umesto hleba, jer NE GOJE

1

Savršene kao zamena za hleb, ali i kao grickalica, obrok tokom dijete 

Lepinje bez brašna, kvasca i ulja
Lepinje bez brašna, kvasca i ulja foto: Shutterstock / jubatusdj

Ukoliko želite da izbegnete upotrebu brašna u svojoj ishrani, jer želite da smršate, ili vam žitarice smetaju ne brinite, ipak možete uživati u lepinjama koje ne sadrže ni trunčicu brašna.

 

U njih ne ide kvasac, koji mnogima izaziva nadimanje, a toliko su zdrave da ih preporučuju čak i nutricionisti, čak i kod ljudi koji su na specijalnom režimu ishrane i žele da smršaju.

 

Za njihovu priperemu vam ne treba više do 25 minuta, a kad ih jednom probate nikada više nećete ući u pekaru da kupite one gotove, pune aditiva, šećera i drugih dodataka koje vašem organizmu donose više štete nego koristi.

 

 

Potrebno je:

 

  • 100 g mlevenih oraha
  • 100 g mlevenih badema
  • 2 kašike lanenog semena (mlevenog)
  • 2 kašike kiselog mleka
  • 2 jaja
  • malo soli

 

Mleveni lan je zamena za brašno
Mleveni lan je zamena za brašno foto: - / Digifoodstock / Profimedia

 

Priprema: 

 

U posudi umutite jaja, pa dodajte ostale sastojke. Dobro smutite smesu. Pleh podmažite s malo ulja ili stavite pek papir, pa na njega kašikom stavite smesu tako da dobijete oko 6,7 lepinjica. Oblikujte, pospite po želji susamom ili nekim drugim semenkama i pecite u rerni na 200 stepeni oko 20 minuta.

 

Kad su pečene i malo se prohlade stavite ih u kesicu kako bi zadržale svežinu i ostale mekane i za sutra. 

 

Bonus video:

 

Medaljoni u sosu od pečuraka 

 

makonda-tracker