Isprobajte recept za preukusne i brze lepinjice s jogurtom, bez jaja i kvasca.
Punjene lepinjice su mnogima omiljen brzopotezni obrok, jer se spremaju brzo, lako, a od njih zamiriše cela kuća.
Nema ko ih ne voli, pa je to idealan doručak ili večera za celu porodicu, a uz to se prave od sastojaka koje svi već imamo u kući.
Za ovaj recept vam je za samo testo potrebno svega 4 sastojka, a punite ih po želji, mada su jednako ukusne, mirisne i mekane i same, pa mogu da posluže i kao "nešto hlebasto" uz glavno jelo, ili da se jedu samostalno uz jogurt.
Kako god, preukusne su!
Sastojci:
- 200 ml jogurta
- kašičica soli
- kašičica šećera
- kašičica sode bikarbone
- brašno (top 400), oko 300gr
- nadev po želji
Priprema:
Pomešajte sve sastojke dok ne zamesite lepo testo. Brašno dodajte na kraju i postepeno, a testo je gotovo kad se ne lepi za prste.
Napravite loptice od testa i ostavite oko 5 minuta prekrivene krpom da "odmore".
Potom ih razvucite okagijom svaku zasebno i filujte nadevom po želji (sir, pavlaka, suhomesnato, ajvar, kiseli krastavčići...).
Pržite ih na srednjoj temperaturi dok ne porumene ili pecite u rerni.
Bonus video
Lazanje u jednoj posudi: