HRSKAVO, A SOČNO

Ne kažu džabe da je KRALJICA među PITAMA: Brzinske FRULICE SA MESOM gotove (sa sve pečenjem) za manje od pola sata

0

Ukoliko želite brzinski doručak ili večeru ovo je super recept za vas 

Recept za pitu s mesom prste da poližeš
Recept za pitu s mesom prste da poližešfoto: Privatna arhiva / Ilić Milica

U moru recepata koji se danas mogu pronaći na Internetu samo retki zaslužuju da se zaista nađu u vašoj svesvi sa receptima. Najjednostavniji recept za pitu sa mesom je upravo pred vama. 

 

Ova ukusna slana pikanterija se brzo sprema,  zasitna je i možete je spremiti i dan ranije, podjednako ostaje mekana i ukusna i ako ostane za sutra.

 

Ona može biti idealna za doručak, ručak, ali i užina za vaše dete. Mnogo je bolja nego bilo koji kupovni burek, pita sa sirom ili druga peciva koja su masna i puna ko zna kakvih loših dodataka. 

 

 

Pa da krenemo... Evo šta vam je potrebno za pripremu ove ukusne pite sa mesom.

 

Sastojci:

 

  • pola kilograma mešanog mlevenog mesa
  • 2 manje glavice luka
  • malo ulja
  • začini po ukusu
  • pola kilograma gotovih kora
  • 3 jaja
  • 1 prašak za pecivo
  • 2 dcl mleka
  • 1 dcl ulja
  • susam (po  želji)

 

Pita s mesom po super receptu
Pita s mesom po super receptu foto: Privatna arhiva / Ilić Milica

 

Priprema:

 

Na malo ulja propržite sitno iseckan luk i meso. Tokom prženja dodajte začine po ukusu. Umutite jaja, mleko i ulje sa praškom za pecivo u jednoj posudi i malo posolite. 

 

Uzmite kore, pa na prvu i drugu namažite jaja, mleko i ulje koje ste umutili. Na treću ne stavljate fil, već na početak kore u red ređate mleveno meso. Urolate koru tako da se dobije uska rolnica. 

 

Ređate u pleh, ako su vam predugačke skratite ih i višak stavite u novi red i tako sve dok ne  potrošite sve kore i svo meso.

 

Recept za pitu s mesom
Recept za pitu s mesom foto: Privatna arhiva / Ilić Milica

 

Treba da vodite računa da vam malo preliva ostane i da namažete kore odozgo i da ih malo još natopite. Susam po želji, ko voli može, ko ne, ne mora.

 

Isecite rolnice na komade od oko 5 cm i stavite da se peče oko 20 minuta u rernu koja je zagrejana na 220 stepeni. Potom izvadite i ako volite hrskavo da ostane ne pokrivajte krpom. Ako volite mekane rolnice prekrijte vlažnom krpom. 

 

Uživajte u obroku koji je zasitan i ukusan, ali i savršen za poneti kao obrok na posao. Uz nju odlično ide jogurt ili kiselo mleko.

 

Bonus video:

 

Jednostavan ručak na zlatiborski način 

 

 

makonda-tracker