Mekano, vazdušasto, a tanko - ovo je testo po receptu istinskih ljubitelja pice
Koliko puta vam se desilo da vam se jede pica i u frizideru imate sve sastojke osim glavnog - testa. Odustanete od pravljenja, jer vam je mrsko da idete u prodavnicu.
U ovakvim situacijama odlično rešenje je domaće testo za picu, ali onda dolazi pitanje, ko će da mesi, ko će da čeka da naraste... Ipak, postoji jedan recept koji je toliko jednostavan, da čak i ako nikada niste mesili ništa uspeva.
Pa da ne gubimo vreme, evo šta je od sastojaka potrebno za pripremu savršenog testa za picu.
Sastojci:
- čaša jogurta
- 2 čaše brašna
- 2 kašike ulja
- pola kesice praška za pecivo
- soli po ukusu
Priprema:
U veću posudu sipajte prosejano brašno, dodajte prašak za pecivo, so, jogurt i ulje, pa sjedinite sve sastojke i zamesite testo.
Razvucite testo oklagijom i stavite u pleh, pa ga premažite kečapom ili pelatom, poređajte iseckanu šunku, odozgo stavite pavlaku, iseckane crne masline, čeri paradajz, origano i izrendani kačkavalj, pa pecite na 200 stepeni petnaestak minuta.
Bonus video:
Recept za musaku i šopsku salatu