Odaberite film, kupite naćose i navalite, zadovoljstvo se ne može opisati, morate ga osetiti
Ljubitelji jakog umaka od sira složiće se da nema ništa lepše nego kad odete u bioskop, a tamo vas sačekaju vrući naćosi i sos koji se savršeno uklapa sa njima.
A da i znate da isti takav umak možete napraviti i kod kuće i to u količini koji želite.
Donosimo vam recept koji morate da isprobate, jer je savršen. Kupite naćose, zavalite se u fotelju, odaberite film i uživajte.
Potrebno je:
- 100 g trapista
- 100 g gaude
- 100 g čedar sira
- 500 ml pavlake za kuvanje
- začini po ukusu (so, biber, papirka, beli luk)
Recept:
Sir izrendajte u tanjir, a pavlaku za kuvanje stavite u šerpu da se zagreje na srednoj temperaturi. Kad se pojave mehurići dodajte sir i neprestano mešajte. Postepeno dodajte so i ostale začine.
Sklonite sa vatre i sipajte u posude. Možete sve u jednu veću ili podeliti tako da svako dobije svoju posudicu.
Ovaj umak je veoma kaloričan i jak, pa bude oprezni sa količinom koju ćete pojesti kako ne biste narušili zdravlje.
Bonus video:
Originalni recept za knedle