Bez ikakve dileme, Kinder torta je mnogima jedan od omiljenih slatkiša.
Kinder torta je mnogima jedan od sinonima za slatko. A uz nju, jednostavno nema greške. Kome god da je spremite, nećete pogrešite pošto praktično ne postoji neko ko je ne voli. Predstavljamo vam jedan od najboljih recepata za ovu poslasticu sa čokoladom.
SASTOJCI ZA KORU
- belanace - 8 komada
- šećer - 8 kašika
- prezle - jedna kašika
- brašno - 2 kašika
- mleveni orasi - 2 kašike
- ulje - jedna kašika
- krem - 250 grama
PRIPREMA
Prvo stavite belanca u posudu u kojoj planirate mutite koru. Mikserom penasto umutiti belanca, a sve vreme postepeno sipajte šećer. Nakon toga dodajte prezle, brašno, mlevene orahe i ulje.
Mikser držite na srednjoj brzini da vam slučajne ne spadne kora.
Ispecite koru i pre nego što se poptuno ohladi je premažite kremom.
SASTOJCI ZA FIL
- žumanace - 8 komada
- šećer - 200 grama
- puding od vanile - 2 komada
- gustin - 5 kašika
- mlek0 - jedan litar
- margarin - pakovanje
- čokolada - 150 grama
- vanilin šećer - 3 pakovanja
- piškote - 200 grama
PRIPREMA
Prvo umutite žumanaca sa šećerom, a zatim dodajte dva pudinga od vanile i gustin. Posle sve to lepo skuvajte u mlekz. Kad se sve to ohladi potrebno je da dodate margarin, a onda mikserom umutiti zako da bude penasto.
Zatim fil podeliti na dva dela. U prvi dodajte rastopljenu čokoladu, a u drugi tri kesice vanilinog šećera.
Posle na koru stavite žuti fil, a preko njega 200 grama piškota, koje ste prethodno umočili u mleko. Preko toga stavite braon fil, a odozgo možete da tortu ukrasite po želji.
Bonus video: