icon-arrowicon-closeicon-commentsicon-galleryicon-nexticon-previcon-searchicon-totopsoc-commentsoc-fbsoc-gplussoc-inssoc-mailsoc-rsssoc-twittersoc-vibersoc-wupsoc-yt

nestvaran ukus

NE PEČE SE I BOŽANSTVENO JE KREMAST! Čizkejk sa čokoladom i kafom je najukusnija poslastica koju ste probali (RECEPT)

Podeli:

Ako volite bogate deserte, ovo je pravi čizkejk za vas!

foto: Shutterstock
foto: Shutterstock

Lako se priprema, ali nije lagan, pošto sadrži brojne ukusne sastojke.

 

Servirajte ga u malim porcijama i uživajte!

 

Sastojci:

 

  • 240 grama suvog čokoladnog keksa
  • Osam kašika putera
  • Pola kašičice instant kafe
  • 200 grama tamne čokolade
  • Kašičica i po instant kafe
  • 600 grama krem sira
  • 200 grama šećera
  • Dve kašike kakao praha
  • Kašičica ekstrakta vanile
  • 200 mililitara pavlake za kuvanje

 

Priprema

 

U blenderu sameljite keks i dobro ga izmešajte sa puterom i pola kašičice instant kafe. Rasporedite dobijenu smesu po dnu pleha u sloju debelom oko centimetar, i stavite u zamrzivač, piše Mondo.

 

U većoj činiji, otopite čokoladu na pari i umešajte ostatak kafe. Mikserom umutite šećer, kakao, vanilu, pavlaku i krem sir dok ne dobijete glatku smesu, zatim pažljivo umešajte čokoladu.

 

Izvadite koru iz zamrzivača, i preko nje sipajte dobijeni fil. Čizkejk držite u frižideru najmanje četiri sata kako bi se fil stegao. Po želji, ukrasite rendanom čokoladom.

 

 

Inicijalizacija u toku...