Ako volite bogate deserte, ovo je pravi čizkejk za vas!
Lako se priprema, ali nije lagan, pošto sadrži brojne ukusne sastojke.
Servirajte ga u malim porcijama i uživajte!
Sastojci:
- 240 grama suvog čokoladnog keksa
- Osam kašika putera
- Pola kašičice instant kafe
- 200 grama tamne čokolade
- Kašičica i po instant kafe
- 600 grama krem sira
- 200 grama šećera
- Dve kašike kakao praha
- Kašičica ekstrakta vanile
- 200 mililitara pavlake za kuvanje
Priprema
U blenderu sameljite keks i dobro ga izmešajte sa puterom i pola kašičice instant kafe. Rasporedite dobijenu smesu po dnu pleha u sloju debelom oko centimetar, i stavite u zamrzivač, piše Mondo.
U većoj činiji, otopite čokoladu na pari i umešajte ostatak kafe. Mikserom umutite šećer, kakao, vanilu, pavlaku i krem sir dok ne dobijete glatku smesu, zatim pažljivo umešajte čokoladu.
Izvadite koru iz zamrzivača, i preko nje sipajte dobijeni fil. Čizkejk držite u frižideru najmanje četiri sata kako bi se fil stegao. Po želji, ukrasite rendanom čokoladom.