uživaćete u ukusu

Bez konzervansa, a ukusniji od kupovnog: Starinski recept za najbolji SOK od PARADAJZA koji ste probali

0

Kako se sprema kuvani paradajz po domaćem receptu?

Kuvani paradajz bez konzervansa
Kuvani paradajz bez konzervansafoto: Shutterstock/Africa Studio

Kuvani paradajz ili sok od paradajza savršen je i osvežavajući napitak kako u vrelim letnjim danima, tako i tokom zime.

 

Ako želite da isprobate domaći recept za kuvani paradajz bez konzervansa koji se jednostavno i brzo sprema, onda ste na pravom mestu.

 

Sastojci:

 

  • 6 kg paradajza - pre čišćenja
  • 2 kašike soli
  • 4 kašike šećera
  • crni luk i ljute papričice, celer - sve po ukusu

Priprema:

 

Paradajz dobro oprati, očistiti i iseći na komade. 

 

Kada ga sameljete, onda ih procediti u specijalnoj cediljki. 

 

Proceđen paradajz sipati u šerpu, dodati so i šećer i kuvati.

 

Od trenutka kad provri, kuvati još 10-15 minuta. 

 

Zagrejati flaše u rerni, 10 minuta na 100 stepeni, pa vruć paradajz sipati u vruće flaše. 

 

Na svaku flašu staviti parče celofana koje ste potopili u alkohol ili rakiju, stegnuti gumicom i staviti zatvarač. 

 

Potom flaše uviti u peškire i pustiti ih 24 sata da se ohlade. 

 

BONUS VIDEO

 

Špagete u jednoj posudi

 

 

 

makonda-tracker