dugo ćete biti siti

Bez kvasca, čekanja da nadođe i rerne: Najsočnije DOMAĆE PITULJICE gotove za tili čas (RECEPT)

0

Odlična ideja za brz doručak ili večeru – ukusnije od uštipaka, a vrlo zasitno

foto: Helly's Simple Recipe/Shutterstock
foto: Helly's Simple Recipe/Shutterstock

Domaće pitice uvek su dobar izbor za doručak ili večeru, odlično idu uz jogurt, a prave se vrlo jednostavno.


Međutim, i od jednostavnog ima jednostavnije, a to su ove superbrze pituljice iz tiganja! Sve što je potrebno jeste da napravite kvalitetno testo i dobro ga razvučete, nafilujete bogato i čeka vas izvanredan obrok.

 

Sastojci:

 

  • 100 mililitara vode
  • pola kašičice soli
  • 150 grama brašna + 30 grama
  • 50 grama gustina
  • 30 grama peruški mladog luka
  • 50 grama sira
  • prstohvat praška za pecivo.
  • 20 grama putera
  • ulje za prženje

 

Priprema


U dublju činiju sipajte vodu i so, pa razmutite i dodajte brašno. Dobro umutite tako da dobijete fino testo, pa umesite prstima. Napravite loptu od testa, pa poklopite da odstoji 10 minuta.


Zatim podelite loptu na četiri dela i svaki deo premesite i oblikujte novu lopticu. Ponovo poklopite i ostavite da odstoji desetak minuta.


Iseckajte sitno peruške mladog luka i izrendajte sir.


U jednoj činiji pomešajte 30 grama brašna i gustin, promešajte, pa pobrašnite radnu površinu.


Spljeskajte lopticu od testa, pa je razvucite oklagijom što tanje dok ne dobijete okrugle "kore" od testa. Kad razvučete sve loptice, ređajte "kore" jednu na drugu, s malo brašna između njih. Razvucite ih sve zajedno.


Dobićete vrlo tanke "kore", koje potom treba da odvojite jedne od drugih. Premažite koru puterom, pospite peruškama luka i sirom, pa je umotajte (uz premazivanje puterom, da se lepo zalepi) tako da punjenje ne ispada. Ponovite to sa svim korama.


Pržite u podmazanom tiganju, na srednjoj temperaturi po dva minuta s obe strane.

 

Pogledajte pripremu.

 

 

 

makonda-tracker