obožavaćete je

Topla, mekana, jeftina i topi se pod nepcima: Starinski recept za UŽIČKU RAZLJEVUŠU od koje miriše cela kuća

0

Isprobajte starinski recept za užičku pitu razljevušu sa sirom.

AKO STE TRAŽILI STARINSKI RECEPT ZA UŽIČKU RAZLJEVUŠU, UŽIVAĆETE U MIRISU I UKUSU
AKO STE TRAŽILI STARINSKI RECEPT ZA UŽIČKU RAZLJEVUŠU, UŽIVAĆETE U MIRISU I UKUSUfoto: Helena Zolotuhina/Shutterstock

Brza užička pita razljevuša sve je što vam je potrebno u jednom obroku!

 

Sprema se za tili čas, jeftina je, ne treba vam mnogo sastojaka, a peče se bez kora. Doslovno nije potrebno više od par minuta za pripremu, a onda samo treba da sačekate da se zapeče.

 

Isprobajte ovaj starinski recept za savršenstvo sa sirom i kajmakom!

 

Sastojci:

 

  • 300 g kukuruznog brašna
  • 150 g kajmaka
  • 300 ml mleka
  • 300 g sira
  • 1 kašika masti ili 1 šoljica ulja
  • 2 jajeta

 

Priprema:

  1. U posudi pomešajte žumanca, mast (ulje) i kajmak, pa dodajte sir, mleko i brašno.
  2. Sve lepo sjedinite i na kraju dodajte sneg od belanaca koji ste umutili. 
  3. Umesite testo, a treba da bude žitke strukture.
  4. Izlijte testo u duboku i dobro podmazanu tepsiju i pecite na jakoj vatri da lepo porumeni.

Bonus video

Pita sa sirom:

 

makonda-tracker