Isprobajte starinski recept za užičku pitu razljevušu sa sirom.
Brza užička pita razljevuša sve je što vam je potrebno u jednom obroku!
Sprema se za tili čas, jeftina je, ne treba vam mnogo sastojaka, a peče se bez kora. Doslovno nije potrebno više od par minuta za pripremu, a onda samo treba da sačekate da se zapeče.
Isprobajte ovaj starinski recept za savršenstvo sa sirom i kajmakom!
Sastojci:
- 300 g kukuruznog brašna
- 150 g kajmaka
- 300 ml mleka
- 300 g sira
- 1 kašika masti ili 1 šoljica ulja
- 2 jajeta
Priprema:
- U posudi pomešajte žumanca, mast (ulje) i kajmak, pa dodajte sir, mleko i brašno.
- Sve lepo sjedinite i na kraju dodajte sneg od belanaca koji ste umutili.
- Umesite testo, a treba da bude žitke strukture.
- Izlijte testo u duboku i dobro podmazanu tepsiju i pecite na jakoj vatri da lepo porumeni.
Bonus video
Pita sa sirom:
( Glossy )