prste da poližeš

Recept za OMILJENO JELO Kejt Midlton: Pristupačan i PREUKUSAN obrok nije za svakoga, ali budi sva čula

0

Obožavaće ga svi koji vole začinjenu hranu.

foto: Dave Shopland / Shutterstock Editorial / Profimedia
foto: Dave Shopland / Shutterstock Editorial / Profimedia

Princeza od Velsa, Kejt Midltonnikada nije krila da voli začinjenu hranu i indijsku kuhinju.

 

Ona je nedavno na putovanju u Birmingem, koji je posetila sa suprugom, princom Vilijamom, rekla da voli "kari i začine".

 

S druge strane Vilijam je priznao da više voli blaže opcije dodajući:

"Ja sam masala čovek".

 

Kraljevski par je takođe otkrio da isprobavaju karije širom zemlje, a Kejt je rekla da i njihova deca, Džordž, Šarlot i Lui apsolutno vole indijsku hranu.

Kada su je u intervjuu za BBC pitali koje joj je omiljeno jelo za poneti, ona je nedvosmisleno odgovorila: "Kari definitivno". 


Stoga vam danas predstavljamo recept za kremasti pileći kari koji kako prenosi britanski Express može da se spremi veoma pristupačno.

 

- Ovaj jeftini kremasti pileći kari je divan, suptilan kari koji ima sve osim jeftinog ukusa. Mešavina začina je besprekorna, a upotreba kokosovog mleka je zaista sjajna, što jelu daje divno bogatstvo i složenost - piše na stranici Food52.com.

Pileći kari, Kari piletina
foto: Shutterstock/nelea33

Sastojci:

 

  • 2 kašike biljnog ulja
  • 2 sveža čena belog luka, sitno mlevena
  • 1 veliki žuti luk, sitno iseckan
  • 2 1/2 kašičice karija u prahu
  • 2 kašičice mlevenog kima
  • 1/4 kašičice aleve paprike
  • 1 kašičica mlevene kurkume
  • 500 gr pilećih prsa bez kostiju, isečenih na komadiće
  • 1 1/2 kašičice sosa od paradajza
  • 1 šolja kokosovog mleka
  • 2 kašičice košer soli
  • 1 šolja tople vode (opciono)

 

Priprema:

 

U voku zagrejte ulje na srednje jakoj vatri. Dodajte luk, kuvajte 6-8 minuta ili dok ne bude staklast.. Dodajte beli luk i kuvajte još 1-2 minuta.


Umešajte kim, kurkumu, 1 kašičicu kari praha, alevu papriku i 1 kašičicu soli,pa kuvajte minut. Dodajte paradajz pastu i mešajte dok se ne sjedini. 


U jednoj činiji pomešajte komadiće piletine i preostali kari u prahu, začinite solju i biberom.

 

Potom dodajte u vok i kuvajte  oko 5-6 minuta dok spolja ne porumeni.

 

Sipajte kokosovo mleko, ako se kokosovo mleko odvojilo od masti, sipajte tečnost i dodajte kašiku ili nešto masti dok ne dobijete kremastu konzistenciju koju želite.

 

Krčkajte, nepokriveno, povremeno mešajući 7 minuta ili dok se piletina ne skuva. Dodajte vruću vodu ako nema dovoljno tečnosti, jer je prokuvala.

 

Poslužite toplo sa belim pirinčem po želji. 

 

BONUS VIDEO

 

Kako je Kejt Midlton pokušala da smiri princa Luisa na krunisanju

 

 

 

 

makonda-tracker