sada se sveti

17 godina je živela u BOLNOJ LAŽI: Ko je princeza koju optužuju da BESRAMNO kopira Kejt Midlton?

0

Princeza Delfin od Belgije ima 54 godine i ne prestaje da izaziva pažnju javnosti.

Princeza Delfin od Belgije na Danu državnosti.
Princeza Delfin od Belgije na Danu državnosti.foto: PPE / Sipa Press / Profimedia

Svi se dobro sećaju izdanja Kejt Midlton na paradi u Londonu u junu ove godine, kada je ponela predivan svetlozeleni komplet, kreaciju singapurskog dizajnera Endrua Gnea i naravno potpuno oduševila.

 

Međutim, pre nekoliko dana je belgijska princeza Delfin dospela u žižu javnosti upravo jer je optužena da je kopirala stil princeze od Velsa.

 

Princeza Delfin je nedavno na Danu državnosti nosila živopisan komplet koji je dizajnirao belgijski brend Atelier ExC.

 

Haljina je predstavljala psihodelični sukob boja: bela osnova na kojoj su se nalazile nijanse plave, crvene, roze, žute i narandžaste.

Međutim, problem je ležao u negovoj očiglednoj sličnosti sa malopre pomenutim kompletom Kejt Midlton što zbog kroja što zbog karakterističnih detalja koji formiraju krst.


Sličnost je bila dovoljna da izazove gneg singapurskog dizajnera koji je ovaj dizajn opisao kao "besramnu kopiju" njegove kreacije.

 

S druge strane, dizajner koji je kreirao haljinu za princez Delfin je odgovorio na optužbe rekavši da je haljina bila inspirisana Chanelom.

- Za haljinu princeze Delfin bili smo inspirisani Chanel stilom iz 1960-ih godina - rekao je Džodi Van Gert, preneo je španski Vanity Fair.


- I dizajner Kejtine haljine i Atelier ExC kopirali su od najboljih. Stoga je čista slučajnost što su haljine slične. I, u stvari, postoje razlike, poput rukava na haljini princeze Delfine - dodao je.

 

Nije neuobičajeno da članovi kraljevske porodice nose slične modele, pa čak i iste autfite.

 

Princeza Delfin od Belgije, po profesiji je umetnica i slikarka i definitivno je jedan od ekcentričnijih članova kraljevske porodice, a to se vidi i po njenom izboru boja, kao i po tome što je ovu upečatljivu haljinu iskombinovala sa plavim sandala sam platformom i crvenom pufnastom torbicom.

 

  • Ko je princeza koju su optužili da kopira Kejt Midlton?

 

Tokom svog detinjstva, belgijska princeza Delfina je verovala da je njen otac bogati industrijalaca i muž njene majke, Jonkir Žak Bol.

 

Tek kada je imala 17 godina saznala je istinu: da je bila vanbračna ćerka belgijskog kralja Alberta II, sa kojim je njena majka imala 18-godišnju aferu.

Polusestra belgijskog kralja Filipa i vanbračna ćerka bivšeg kralja Alberta II

sada se pridružuje svom polubratu na zvaničnim obavezama, poput proslave Dana državnosti koja je održana u petak. 

 

Mnogi tumače da princeza Delfin svaku priliku koristi da se naruga monarhiji i strogim protokolima i pravilima odevanja, kao i da je sve deo male osvete budući da se godinama borila da dokaže svoje poreklo. 

 

BONUS VIDEO

Napravite frizuru kao princeza

 

 

makonda-tracker