više nećete jesti kajganu

Obrok gotov za 44 sekunde: Najbolji trik za savršena POŠIRANA JAJA

0

Jaja su uvek idealan izbor: za doručak, ručak,a možda i u sklopu glavnog jela.

foto: Shutterestock/sweet marshmallow
foto: Shutterestock/sweet marshmallow

Jaja su fantastičan izvor proteina i jedan od najboljih načina da započnete ili završite dan.

 

Kuvana, pržena jaja na oko ili kajgana - načina za pripremu jaja je mnogo. 

 

Poslednjih godina sve su popularnija i poširana jaja, ali ipak, brojne domaćice se ne usuđuju tek tako da ih pripremaju.

 

Za mnoge ne postoji ništa lepše od poširanih jaja na kriški tosta, a uz pomoć novootkrivenog trika, za pripremu idealnog obroka će vam biti potrebno manje od jednog minuta. 

Influenserka i dizajnerka nakita iz Čikaga Dana Gordon nedavno je podelila caku svoje mame koja u samo nekoliko sekundi pripremi poširana jaja

 

Kako je prikazano u videu, Danina mama razbija jaje u malu vatrostalnu posudu, potom dodaje vode tek toliko da prekrije žumance, a onda stavlja činiju u mikrotalasnu rernu na tačno 44 sekundi, ali dodaje da možete da isprobate između 36 i 45 sekundi.

 

– Evo ga, savršeno poširano jaja – kaže Danina mama dok stavlja jaje da ga isproba njena ćerka. 

 

"Upravo sam probao nakon što sam ovo pogledao i ispalo je sjajno. Brzo i jednostavno. Hvala vam", "Ovako ih pravimo sve vreme otkako smo ovo videli prošle nedelje", pohvalili su ljudi u komentarima.

 

Ipak, bilo je i onih koji su prijavili da su probali da na ovaj način pripreme poširana jaja, ali su se suočili sa neredom u mikrotalasnoj rerni.

 

Da li ste vi probali? Pišite nam utiske u komentarima.

 

makonda-tracker