brzo i lako

Ukupno vam ne treba NI 10 MINUTA: Dodajte ova DVA sastojka dok kuvate KUKURUZ i dobićete savršenstvo ukusa (RECEPT)

0

Kako se pravi najbolji kuvani kukuruz?

kukuruz će biti još ukusniji sa dva tajna sastojka
kukuruz će biti još ukusniji sa dva tajna sastojkafoto: kolokoso/Shutterstock

Mnogi obožavaju kukuruz, bilo kuvan, bilo pečen, a nije ni preterano kaloričan! Ukoliko volite i vi da jedete kukuruz, možete ga lako pripremiti i kod kuće, samog ili kroz raznovrsne salate, ali važno je da znate kako će vam biti najukusniji.

 

Naime, iako ga mnogi kuvaju samo u vodi, važno je dodati dva sastojka ― mleko i maslac.

 

Sastojci:

 

  • voda
  • 6 klipova kukuruza
  • šolja mleka
  • 100 grama maslaca
  • četvrt šolje šećera

 

Priprema:

 

Napunite vodom do pola šerpu u kojoj kuvate kukuruz, sipajte šoljicu mleka, maslac i šećer, pa dodajte kukuruz. Kad proključa voda, smanjite vatru i kuvajte 8 do 10 minuta, pa izvadite kukuruz, pažljivo, jer je "klizav".

 

To je to!

 

makonda-tracker