Kako se pravi najbolji kuvani kukuruz?
Mnogi obožavaju kukuruz, bilo kuvan, bilo pečen, a nije ni preterano kaloričan! Ukoliko volite i vi da jedete kukuruz, možete ga lako pripremiti i kod kuće, samog ili kroz raznovrsne salate, ali važno je da znate kako će vam biti najukusniji.
Naime, iako ga mnogi kuvaju samo u vodi, važno je dodati dva sastojka ― mleko i maslac.
Sastojci:
- voda
- 6 klipova kukuruza
- šolja mleka
- 100 grama maslaca
- četvrt šolje šećera
Priprema:
Napunite vodom do pola šerpu u kojoj kuvate kukuruz, sipajte šoljicu mleka, maslac i šećer, pa dodajte kukuruz. Kad proključa voda, smanjite vatru i kuvajte 8 do 10 minuta, pa izvadite kukuruz, pažljivo, jer je "klizav".
To je to!
( Glossy )