gotovo za pola sata

Starinski recept za najukusnije srpsko jelo: Sataraš sa jajima po bakinom receptu - prste da poližeš

0

Sve što vam treba je malo povrća i jedno, dva jajeta 

foto: Shutterstock
foto: Shutterstock

Ukoliko i vi ne volite da tokom leta i velikih vrućina kuvate teška jela koja se dugo spremaju onda je ovo super recept za vas.

 

Sataraš je jedno od omiljenih jela koja su bila na meniju starih domaćica, a ovo jelo vole i mladi i stari.

 

Postoji dve varijante, ona sa jajima i bez njih, a mi danas donosimo onu koju mnogi mogu da jedu skoro bez hleba.

 

 

Potrebno je:

 

  • 3 glavice luka
  • 3 paprike
  • 3 paradajza
  • 1-2 jaja

 

Sataraš sa jajima
Sataraš sa jajimafoto: Shutterstock

 

Priprema:

 

Povrće operite i očistite, pa ga iseckajte na kockice. Prvo se na malo ulja prodinsta luk, da postane staklast, a zatim se dodaju paprika i paradajz. 

 

Promešajte, posolite i stavite začine po želji. Smanjite vatru i ostavite da se oko 25 minuta dinsta da bi ispario višak vode.

 

Zatim u tanjir umućkajte jaja i prelite preko povrća. Još 5 minuta kuvanja i to je to. Ukusan ručak je tu, a na vama je da li ćete ga jesti uz neki prilog, meso, ili kao mnogi koji ga obožavaju, bez hleba. 

 

 

makonda-tracker