Ako nemate ideju šta ćete danas spremati za ručak, obavezno probajte ovo jelo
Potrebno je:
- 300 gr spanaća
- 1 šargarepa
- 1 mala glavica crnog luka
- 3 čena belog luka
- 600 gr krompira
- celerov list
- ulje, so, biber
Priprema
Spanać iseći na rezance. Krompir i šargarepu skuvati, ali ne sasvim. Luk usitniti, dodati malo ulja, pa ga propržiti i dodati spanać, seckanu šargarepu, seckan beli luk, so, biber i seckan celer.
Sve izmešati. Krompir oljuštiti, preseći na pola, pa ga izdubiti. Izdubljen deo krompira malo viljuškom izdrobite, pa ubacite u spanać, izmešajte i punite krompir.
Odozgo se rešaju kolutovi paradajza. Posoliti paradajz i premazati uljem.
Peći u rerni na 220 stepeni oko 30 min da se malo zapeće.
( Bakina kuhinja )