sočno

Hladi vaša nepca i osvežava organizam u vrelim danima: Recept za kremasti ČIZKEJK sa BRESKVAMA čiji se ukus dugo pamti

0

Poslastica koja će vas zasladiti i ohladiti.

Ova poslastica se jednostavno priprema
Ova poslastica se jednostavno pripremafoto: Shutterstock/sweet marshmallow

Čizkejk je savršen spoj sira i voća, kao i mlevenog keksa. Postoji bezbroj varijanti u kojima može da se priprema, a za danas smo pripremili recept za čizkejk sa breskvama.

 

Za njegovu pripremu nije potrebno mnogo vremena niti previše stajanja pored šporeta, a krajnji rezultat je osvežavajuća i kremasta poslastica koja će vas rashladiti u ovim toplim danima.

 

Sastojci:

 

Za koru:

 

  • 300 gr mlevenog keksa
  • 100 gr rastopljenog maslaca/margarina
  • 100 ml mleka
  • 100 gr šećera u prahu

Za prvi fil

 

  • 1/2 l slatke pavlake
  • 400 gr grčkog jogurta
  • 200 gr šećera u prahu
  • 1 kesica želatina u prahu
  • 500 gr breskvi

 

Za drugi fil:

 

  • 400 gr breskvi
  • 300 ml vode
  • 150 gr šećera u kristalu
  • 1 kesica želatina u prahu

 

Priprema

 

Napravite prvo koru tako što ćete pomešati keks i šećer u prahu. Potom ubaciti rastopljeni maslac ili margarin i mleko.

 

Sjediniti sve sastojke, pa rasporediti smesu u podmazan kalup. Kašikom izravnajte koru. 

 

Potom u posudu sipajte slatku pavlaku i umutite dok postepeno dodajete šećer u prahu. Nemojte da je umutite previše,treba da ostane penasta.

 

U nju ubacite grčki jogurt i sjedinite dobro. Pripremiti želatin, pa ga dodati u fil i umutiti. 

 

Breskve iseckati na kockice (ne morate da ih ljuštite), dodajte ih u fil i sve promešajte.

 

Fil rasporedite preko kore i ponovo poravnajte kašikom.

 

Dok pripremate drugi fil, stavite kalup sa čizkejkom u frižider. 

 

Napravite i drugi fil tako što ćete iseći oljuštene breskve Stavite ih u šerpu, dodajte šećer, nalijte vodom i stavite na ringlu da provri. Kada proključa, kuvajte još pet minuta. 

 

Potom sklonite sa ringle i izmiskajte.

 

Pripremite želatin i dodajte u vrelu smesu. Pomešajte i posudu sa filom stavite u drugu posudu u kojoj se nalazi hladna voda. Mešati fil sve dok ne postane mlak.

 

Potom završni sloj staviti preko čizkejka i vratiti u frižider da prenoći.

 

A onda uživati u osvežavajućem ukusu. 

 

makonda-tracker