Rashladite se omiljenim sladoledom.
Za naredne dane najavljen je pravi toplotni talas i tropske temperature.
A gde ćete jedan od boljih načina da se rashladite od domaćeg sladoleda, koji ćete spremiti za nekoliko minuta.
Predstavljamo vam krajnje jednostavan recept uz koji za 5 minuta imate fantastičan domaći sladoled.
Sastojci:
- 1 3/4 šolje slatke pavlake
- 1 1/4 šolje punomasnog mleka
- 3/4 šolje šećera
- 1/8 kašičica morske soli
- 1 kašika ekstrakta vanile
Priprema:
Sipajte 1 šolju slatke pavlake u šerpu i dodajte šećer, so. Zagrejte smesu na srednjoj temperaturi, dok se šećer ne istopi.
Sklonite sa vatre i dodajte preostalu slatku pavlaku, mleko i ekstrakt vanile. Promešajte da se sjedini i ohladite u frižideru.
Slobodno preskočite korak kuvanja i jednostavno umutite sve zajedno, a zatim sipajte direktno u činiju i zamrznite.