Potrebno vam je samo voće i nekoliko kašika šećera
Ukusne kajsije su stigle, a s njima i prilika da se prisetimo nekih starih recepata koje smo nasledile od naših baka.
Jedan takav upravo je pred vama, a toliko je jednostavan da ga čak i deca mogu napraviti.
Sve što vam treba je nekoliko tegli, voda, kajsije i malo šećera.
Sastojci:
- 1 kg tvrđih kajsija
- 10 kašika šećera
Priprema:
Kajsije oprati i izvaditi koštice, pa ređati u tegle. U svaku teglu staviti po 2 kašike šećera. Naliti vodom i zatvoriti tegle. Staviti u posudu u koju ste prethodno stavili krpu vodeći računa da se tegle ne dodiruju. Između njih takođe stavite krpu.
Nakon toga sipajte u šerpu vodu i stavite da se kuva 15 minuta na laganoj vatri. Nakon što provri treba da kuva 15 minuta, a onda ostavite da se hladi. Tegle izvadite iz vode tek kada se skroz ohladilo.
Odložite tegle u ostavu i neka čekaju zimu.