ISPROBAJTE

NE GOJI i pravi se od tajnog sastojka: Recept za JEDINI pomfrit koji možete jesti bez griže savesti

0

Recept za pomfrit koji ne goji

pomfrit od tajnog sastojka: tikvica!
pomfrit od tajnog sastojka: tikvica!foto: Kiian Oksana/Shutterstock

Za sve ljubitelje pomfrita imamo fenomenalan recept koji je odavno hit u svetu! Ako volite da grickate pomfrit, ali ga izbegavate, posebno u kasnim satima, kako ne bi uticao pogubno na vašu liniju, zapišite ovaj alternativni recept.

 

Pravi se lako, brzo, a ko ga je probao tvrdi da je odličnog ukusa, kao i tradicionalni pomfrit, a uz to ne dodaje vam kilograme.

 

U pitanju je pomfrit od tajnog sastojka: tikvica! Izgleda kao pomfrit od krompira, jednako je ukusan, a pravi se za čas. Iskoristite sezonu tikvica za letnji pomfrit koji se jede bez griže savesti. Uz to, ne prži se u dubokom ulju, već se peče, pa je to još dodatan plus.

 

Potrebno vam je:

 

  • 500 g tikvica
  • 30 g brašna
  • kašika kukuruznog skroba
  • 80 g parmezana
  • 3 belanca
  • 100 g prezli
  • kašičica soli
  • pola kašičice origana
  • malo mlevenog crnog bibera

 

Priprema:

 

Najpre zagrejte rernu na 220 stepeni.

 

Tikvice isecite na prutiće, kao kad sečete krompir za pomfrit.

 

U jednoj činiji pomešajte brašno, kukuruzni skrob i začine, u drugoj belanca, u trećoj prezle i parmezan.

 

Prutiće uvaljajte u brašno, pa u belanca, pa u parmezan i prezle.

 

Pleh obložite pek-papirom, poređajte prutiće i ostavite najpre da odstoje tako petnaestak minuta. 

 

Zatim ih pecite 18-20 minuta i jednom u toku pečenja okrenite.

 

Služite uz sos.

 

 

makonda-tracker