Recept za pomfrit koji ne goji
Za sve ljubitelje pomfrita imamo fenomenalan recept koji je odavno hit u svetu! Ako volite da grickate pomfrit, ali ga izbegavate, posebno u kasnim satima, kako ne bi uticao pogubno na vašu liniju, zapišite ovaj alternativni recept.
Pravi se lako, brzo, a ko ga je probao tvrdi da je odličnog ukusa, kao i tradicionalni pomfrit, a uz to ne dodaje vam kilograme.
U pitanju je pomfrit od tajnog sastojka: tikvica! Izgleda kao pomfrit od krompira, jednako je ukusan, a pravi se za čas. Iskoristite sezonu tikvica za letnji pomfrit koji se jede bez griže savesti. Uz to, ne prži se u dubokom ulju, već se peče, pa je to još dodatan plus.
Potrebno vam je:
- 500 g tikvica
- 30 g brašna
- kašika kukuruznog skroba
- 80 g parmezana
- 3 belanca
- 100 g prezli
- kašičica soli
- pola kašičice origana
- malo mlevenog crnog bibera
Priprema:
Najpre zagrejte rernu na 220 stepeni.
Tikvice isecite na prutiće, kao kad sečete krompir za pomfrit.
U jednoj činiji pomešajte brašno, kukuruzni skrob i začine, u drugoj belanca, u trećoj prezle i parmezan.
Prutiće uvaljajte u brašno, pa u belanca, pa u parmezan i prezle.
Pleh obložite pek-papirom, poređajte prutiće i ostavite najpre da odstoje tako petnaestak minuta.
Zatim ih pecite 18-20 minuta i jednom u toku pečenja okrenite.
Služite uz sos.