najukusniji

Spremite ga ovako i imaće ukus kao IZ RESTORANA: 5 trikova za najhrskaviji domaći pomfrit

0

Znate li šta je dvostruko prženje pomfrita? Postoji nekoliko trikova kako da on bude najukusniji mogući i svaki od njih možete i sami primeniti tako da uživate u maksimalnm ukusu

foto: Shutterstock
foto: Shutterstock

Šta vam je potrebno za najukusniji, hrskavi pomfrit kao iz restorana? Par saveta će vam u tome pomoći. Ako pak niste fan pržene hrane, probajte i pomfrit bez prženja.

 

  • Beli krompir

 

Birajte beli krompir jer ima malo vode i puno skroba, a to pomfritu daje potrenu hrskavost!

 

  • Oprema

 

Nije teško napraviti pomfrit, ali potrebna vam je adekvatna oprema za savršenu porciju ove hrane. Ako nemate fritezu, poslužiće vam i dubok tiganj. Dobro zagrejte ulje pre nego što sipate krompir. Ipak, pazite da ne bude isuviše vrelo jer će dobiti braonkastu boju i pre nego što se isprži. Vadite pomfrit hvataljkom ili cediljkom da se ne pokida, i stavljajte ga na šupljikav pleh (da bi se ulje ocedilo lepo, a pomfrit ostao svež).

 

  • Voda

 

Ukoliko se krompir drži u hladnoj vodi nekoliko sati, ispira se višak skroba. Ne držite ga u vodi duže od 24 sata.

 

  • Pržite dvaput

 

Kada ispržite krompir u nekom neutralnom ulju, pomfrit će spolja biti hrskav, iznutra mekan. Pržite ga par minuta dok ne bude mekan (na oko 150 stepeni), a onda izvadite i povećavajte toplotu dok ulje ne dosegne 180 stepeni, te vratite pomrfir da se doprži. Ne pretrpavajte tiganj. Pomfrit je spreman kad dobije zlatnu boju.

 

  • Odmah začinite

 

So pojačava ukus krompira i dodajte je dok je pomfrit vruć. 

 

 

makonda-tracker