Recept za karbonaru Gordona Remzija za manje od 10 minuta
Slavni kuvar Gordon Remzi je na svom Jutjub kanalu podelio recept za pripremu paste karbonara na njegov način, i to za samo 10 minuta. I drugi kuvari imaju svoje recepte za ovo jelo, kao npr. Džejmi Oliver, a Remzijev način je brz i dobija se slasno i ukusno jelo.
Remziju je pomagala njegova ćerka, a kuvanje s porodicom uvek je zabavnije.. Ovo nije klasični recept za karbonaru, ali je veoma brz i garantuje fenomenalan ukus.
Kao i kod brojnih jela, poreklo i naziv imena ovog slasnog jela nisu dovoljno rasvetljeni, ali smatra se da potiče iz italijanske regije Lacio, kao i da se prvi put u širom javnosti pojavila 1950. godine kada je opisana u italijanskim novinama "La Stampa" kao omiljeno jelo među američkim oficirima koji su bili u Italiji i Rimu za vreme Drugog svetskog rata.
Ovo je recept za jednu osobu.
Sastojci:
- špagete
- slanina ili pančeta
- 2 žumanceta
- 2 pečurke
- 2 čena belog luka
- 1 ljuta paprika
- malo smrznutog graška
- 180 g kisele pavlake
- parmezan
- so
- biber
- ulje
- peršun
Priprema:
Stavite špagete se kuvaju na uobičajen način.
U tiganju zagrejte malo maslinovog ulja i ubacite iseckanu slaninu na kockice (može i dimljena) i pobiberite. Zatim iseckajte beli luk i dodajte slanini. Takođe dodajte pečurke isečene na listiće, manju ljutu papriku sitno isečenu i malo graška.
U posudi u kojoj ste odvojili žumanca dodajte narendan parmezan i pavlaku. Sve to lepo sjedinite i dodajte malo vode, pa opet promešajte.
Zatim uzmite oko 10 kašika vode u kojoj se kuvaju špagete i stavite u tiganj sa slaninom i ostalim sastojcima. Kada su špagete gotove, procedite ih i dodajte u tiganj sa sastojcima. Promešajte lepo i dodajte smesu sa žumancima. Opet promešajte. Kuvajte kratko tako i špagete su gotove.
Pogledajte kako to izgleda kad Gordon sprema: