(video)

6,7 MILIONA pregleda za njegov način pripreme: Pasta KARBONARA po receptu Gordona Remzija

0

Recept za karbonaru Gordona Remzija za manje od 10 minuta

pasta karbonara je tako slasna kad je priprema gordon remzi
pasta karbonara je tako slasna kad je priprema gordon remzifoto: Gordon Ramsay, Youtube Printscreen

Slavni kuvar Gordon Remzi je na svom Jutjub kanalu podelio recept za pripremu paste karbonara na njegov način, i to za samo 10 minuta. I drugi kuvari imaju svoje recepte za ovo jelo, kao npr. Džejmi Oliver, a Remzijev način je brz i dobija se slasno i ukusno jelo.

 

Remziju je pomagala njegova ćerka, a kuvanje s porodicom uvek je zabavnije.. Ovo nije klasični recept za karbonaru, ali je veoma brz i garantuje fenomenalan ukus.

 

Kao i kod brojnih jela, poreklo i naziv imena ovog slasnog jela nisu dovoljno rasvetljeni, ali smatra se da potiče iz italijanske regije Lacio, kao i da se prvi put u širom javnosti pojavila 1950. godine kada je opisana u italijanskim novinama "La Stampa" kao omiljeno jelo među američkim oficirima koji su bili u Italiji i Rimu za vreme Drugog svetskog rata.

 

Ovo je recept za jednu osobu.

 

Sastojci:

 

  • špagete
  • slanina ili pančeta
  • 2 žumanceta
  • 2 pečurke
  • 2 čena belog luka
  • 1 ljuta paprika
  • malo smrznutog graška
  • 180 g kisele pavlake
  • parmezan
  • so
  • biber
  • ulje
  • peršun

 

karbonara je mnogima omiljen sos za pastu
karbonara je mnogima omiljen sos za pastufoto: lorenzo_graph, Shutterstock

Priprema:


Stavite špagete se kuvaju na uobičajen način.

U tiganju zagrejte malo maslinovog ulja i ubacite iseckanu slaninu na kockice (može i dimljena) i pobiberite. Zatim iseckajte beli luk i dodajte slanini. Takođe dodajte pečurke isečene na listiće, manju ljutu papriku sitno isečenu i malo graška.

 

U posudi u kojoj ste odvojili žumanca dodajte narendan parmezan i pavlaku. Sve to lepo sjedinite i dodajte malo vode, pa opet promešajte.

 

Zatim uzmite oko 10 kašika vode u kojoj se kuvaju špagete i stavite u tiganj sa slaninom i ostalim sastojcima. Kada su špagete gotove, procedite ih i dodajte u tiganj sa sastojcima. Promešajte lepo i dodajte smesu sa žumancima. Opet promešajte. Kuvajte kratko tako i špagete su gotove.

 

Pogledajte kako to izgleda kad Gordon sprema:

 

 

makonda-tracker