Čak i kulinarski početnici će uspeti da je pripreme kako dolikuje.
Ukoliko vam je ponestalo ideja za obroke ove nedelje, a želite da se okrepite i napravite pravi domaći užitak, onda je za vas pravi izbor ukusna boranija na Vojvođanski način, uz dodatak mesa i pavlake.
Sastojci:
pakovanje domaće boranije
2 glavice luka
3 šargarepe
200 grama belog mesa
himalajska so
suvi začin
pavlaka
2 kašike brašna
po želji kuvani paradajz
Recept:
Na 30 ml ulja prodinstajte 2 glavice crnog luka i 2-3 srednje šargarepe iseckane na kolutove. Dodajte 500 gr pilećeg belog mesa iseckanog na kockice i nastavite dinstanje. Kada se i meso prodinstalo, dodajte 2 srednja krompira iseckana na kockice, 2 čena sitno iseckanog belog luka, 200 ml mlake vode, 1,5 kašiku suvog začina i malo bibera. Nastavite dinstanje još 10ak minuta, pa dodajte 450 gr boranije, nalijte 1l vode i pustite boraniju da se kuva na srednjoj temperaturi oko 30 minuta.
Na pola kuvanja u čorbu dodajte hladnu zapršku od 2 kašike brašna, razmućene u 150 ml mlake vode. Kada je boranija gotova, razmutite 1/2 male kisele pavlake sa 150 ml hladne vode i sipajte u čorbu.