miris i ukus

Okrepljuje ogranizam i daje snagu: Recept za ukusnu BORANIJU sa pavlakom — koju Vojvođani ne propuštaju

0

Čak i kulinarski početnici će uspeti da je pripreme kako dolikuje.

foto: Profimedia
foto: Profimedia

Ukoliko vam je ponestalo ideja za obroke ove nedelje, a želite da se okrepite i napravite pravi domaći užitak, onda je za vas pravi izbor ukusna boranija na Vojvođanski način, uz dodatak mesa i pavlake.

 

Sastojci:

 

pakovanje domaće boranije

2 glavice luka

3 šargarepe

200 grama belog mesa

himalajska so

suvi začin

pavlaka

2 kašike brašna

po želji kuvani paradajz

 

Recept:


Na 30 ml ulja prodinstajte 2 glavice crnog luka i 2-3 srednje šargarepe iseckane na kolutove. Dodajte 500 gr pilećeg belog mesa iseckanog na kockice i nastavite dinstanje. Kada se i meso prodinstalo, dodajte 2 srednja krompira iseckana na kockice, 2 čena sitno iseckanog belog luka, 200 ml mlake vode, 1,5 kašiku suvog začina i malo bibera. Nastavite dinstanje još 10ak minuta, pa dodajte 450 gr boranije, nalijte 1l vode  i pustite boraniju da se kuva na srednjoj temperaturi oko 30 minuta.
Na pola kuvanja u čorbu dodajte hladnu zapršku od 2 kašike brašna, razmućene u 150 ml mlake vode. Kada je boranija gotova, razmutite 1/2 male kisele pavlake sa 150 ml hladne vode i sipajte u čorbu.

 

boranija
foto: Shutterstock / Profimedia


 

 

 

makonda-tracker