predlog za ručak

Još ukusnija varijanta zdravog jela: Sočna ZAPEČENA boranija s kačkavaljem kojoj ni izbirljivi neće naći manu (RECEPT)

0

Mada je najčešće spremamo u čorbastoj varijanti, zapečena boranija iz rerne veoma je ukusna i perfektan izbor za ručak za celu porodicu

zapečena boranija
foto: Shutterstock, Irina Rostokina

Boranija je za mnoge domaćice čest izbor kad je priprema ručka u pitanju, jer ne samo što se jednostavno sprema, već je i zdrav obrok, uz dodatak povrća. Međutim, iako je najčešće spremamo u čorbastoj varijanti, zapečena varijanta takođe je veoma ukusna i hranljiva, a dopašće se i onima koji nisu ljubitelji kuvane boranije...

 

 

Sastojci:

 

  • 450 g boranije
  • 250 g pilećeg belog mesa
  • 2 jajeta
  • 150 g kačkavalja
  • 300 g pavlake
  • glavica crnog luka
  • beli luk
  • šargarepa
  • začini

 

Priprema:

 

Luk naseckajte na sitno, pa ga dinstajte u šerpi na ulju. Sipajte naseckanu šargarepu i beli luk (2-3 čena), pa dinstajte i onda posle par minuta i dodajte boraniju. Začinite. 

 

Piletinu propržite zasebno, pa dodajte u boraniju. Potom sve sipajte u vatrostalnu činiju ili pleh. 

 

Jaja i pavlaku pomešajte, pa prelijte boraniju. Narendajte kačkavalj preko boranije.

 

Pecite u zagrejanoj rerni na 200 stepeni oko 30 minuta.

 

 

makonda-tracker