za sve ljubitelje kokosa

Dezert bez jaja koji uspeva baš svima: Recept za kremaste LEDENE KOCKE koje se ne peku osvajaju na prvi zalogaj

0

Ako volite ledene kocke i kokos, onda je ova pojednostavljena varijanta omiljenog kolača pravi izbor za vas.

Jednostavna varijanta ledenih kocki mami na još.
Jednostavna varijanta ledenih kocki mami na još.foto: Shutterstock

Ledene kocke su mnogima omiljeni kolač koji predstavlja savršen spoj čokolade i kremastog fila.

 

Međutim, sa dolaskom tropskih temperatura, svi se odlučuju za jednostavnije varijante kolača koji se ne peku, a ovo je upravo jedan od njih.

 

Još ako volite kokos, ova poslastica će biti omiljeni letnji kolač.

 

Sastojci:

 

Za biskvit:

 

  • 300 gr mlevenog keksa
  • 200 gr rendane čokolade za kuvanje
  • 100 ml mleka

Sastojci za fil:

 

  • 500 ml mleka
  • 80 grama griza
  • vanilin šećer
  • 50 grama belog šećera
  • 200 grama kokosovog brašna
  • bela čokolada (po želji)

 

Za glazuru:

 

  • 100 ml slatke pavlake
  • 100 grama čokolade za kuvanje
  • 1 kašičica kokosovog ulja

 

Priprema:

 

Za pripremu biskvita pomešati čokoladu i mleveni keks, pa dodati mleko i sjediniti. Smesu rasporediti na dno kalupa.

 

Potom početi sa pripremom fila tako što ćete zagrejati mleko i šećer, pa dodati vanilin šećer i griz i belu čokoladu ako želite. To skuvajte, pa dodajte kokosovo brašno.

 

Fil rasporediti preko biskvita.

 

Na kraju napravite glazuru tako što ćete u slatku pavlaku dodati kokosovo ulje i čokoladu za kuvanje. To sve kuvati dok se ne otopi čokolada, a onda glazutu preliti preko kolača.

 

Ostaviti u frižideru da se stegne oko tri sata, a potom iseći parče omiljenog kolača i uživati u ukusu.

 

makonda-tracker