Divan voćni kolač za ove letnje dane ― nije vam potrebno naročito umeće u kuhinji
Sastojci:
Za žele od bresaka:
1 litar vode
10 kašika šećera
oko 1/2 kg bresaka
2 pudinga od vanile
Za krem:
3 dcl slatke pavlake
2 dcl kisele pavlake
4 kašike šećera
1 vanilin šećer
1 kesica želatina (po želji)
I još:
keks za podlogu, prema veličini tacne.
Priprema:
Od litra vode odvojiti koliko je dovoljno da se umuti puding.
Ostatak skuvajte sa šećerom, kad provri dodati breskve isečene na sitne komadiće, kuvati par minuta, pa u to dodati puding.
Mešati dok se ne zgusne.
Umutiti slatku pavlaku, pa dodati kiselu pomešanu sa šećerom.
Po želji dodati želatin.
U prikladan pleh slagati keks, izliti vruć krem od bresaka, pa opet keks pa na ohlađeno staviti umućen krem od pavlake.
Dobro ohladiti i dekorisati po želji.