već sutra za doručak!

Gotove su za 15 MINUTA: Hrskave PITULJICE S MESOM po receptu iz Rašine kuhinje (+ njegov TAJNI savet za dinstanje)

0

Saznajte kako da za jako kratko vreme pripremite hrskave i preukusne domaće pituljice s mesom po receptu iz Rašine kuhinje!

brzinske pituljice s mesom iz rašine kuhinje
brzinske pituljice s mesom iz rašine kuhinjefoto: Kurir printscreen

Kuvar Radomir Raša Vlačić na Kurir televiziji vodi emisiju "Rašina kuhinja", gde možete naći pregršt dobrih i oprobanih recepata, a on sprema obroke tako da svi vide kako on to radi. Od recepata za domaćice početnice, tu su i oni za nešto iskusnije domaćice, ali i ako nemate previše iskustva u kuhinji, ne brinite!

 

Uz Rašino objašnjenje i fenomenalne recepte, svako kuvanje postaje uživanje.

 

Donosimo vam jedan njegov predlog za brzi doručak ili večeru, a u pitanju su fenomenalne pituljice s mesom i sosom od pavlake.

 

Što se tiče prvog koraka i prženja mesa, ovo je Rašin tajni savet: luk se prvo ne dinsta, već se samo meso upržava.

 

Kako Raša kaže, ove pituljice se spremaju za 15ak minuta.

 

Spisak potrebnih namirnica:

 

  • mleveno meso
  • crni luk
  • so
  • biber
  • kore za pitu
  • pavlaka
  • peršun
  • beli luk

 

Dodajte više ulja u tiganj, da bi se meso lepo upržilo. Kada je Raša upržio meso na ulju, iseckao je luk (prateći parolu koliko mesa, toliko luka), a kad je meso lepo upilo ulje, smanjuje vatru i dodaje luk da se proprži s mesom.

Dodao je soli i bibera, a ističe da slobodno dodate i malo više, a može i po ukusu.

 

meso upržite bez prethodnog dinstanja luka
meso upržite bez prethodnog dinstanja lukafoto: Kurir printscreen

Raša meso iz tiganja sipa u drugi tanjir, da se brže ohladi.

 

Potom, kad se meso ohladilo, Raša presavije koru napola, premaže je uljem (bez preterivanja, dovoljno ga ima i u filu), kao što možete videti na slici i filuje je mesom:

 

filujte kore mesom i lukom
filujte kore mesom i lukomfoto: Kurir printscreen

Raša mota pituljice slično kao baklavice, u trougliće:

 

kore se rolaju u trougliće
kore se rolaju u trouglićefoto: Kurir printscreen

Ostavite oko trećinu pituljice bez fila. Ponavljajte postupak dok ne istrošite materijal.

 

Ulje zagrejte za prženje, a dok se zagreva, napravite sos od kisele pavlake, peršuna i belog luka.

 

Pituljice pržite na zagrejanom ulju, a kada se sa donje strane učine zlatnožutim, okrenite ih. Nikakve mudrolije!

 

pituljice su gotovo kad su cele zlatnožute
pituljice su gotovo kad su cele zlatnožutefoto: Kurir printscreen

Pogledajte kako izgledaju kada su gotove:

 

recept za rašine pituljice
recept za rašine pituljicefoto: Kurir printscreen

Pogledajte i video za detaljno objašnjenje:

 

makonda-tracker