Saznajte kako da za jako kratko vreme pripremite hrskave i preukusne domaće pituljice s mesom po receptu iz Rašine kuhinje!
Kuvar Radomir Raša Vlačić na Kurir televiziji vodi emisiju "Rašina kuhinja", gde možete naći pregršt dobrih i oprobanih recepata, a on sprema obroke tako da svi vide kako on to radi. Od recepata za domaćice početnice, tu su i oni za nešto iskusnije domaćice, ali i ako nemate previše iskustva u kuhinji, ne brinite!
Uz Rašino objašnjenje i fenomenalne recepte, svako kuvanje postaje uživanje.
Donosimo vam jedan njegov predlog za brzi doručak ili večeru, a u pitanju su fenomenalne pituljice s mesom i sosom od pavlake.
Što se tiče prvog koraka i prženja mesa, ovo je Rašin tajni savet: luk se prvo ne dinsta, već se samo meso upržava.
Kako Raša kaže, ove pituljice se spremaju za 15ak minuta.
Spisak potrebnih namirnica:
- mleveno meso
- crni luk
- so
- biber
- kore za pitu
- pavlaka
- peršun
- beli luk
Dodajte više ulja u tiganj, da bi se meso lepo upržilo. Kada je Raša upržio meso na ulju, iseckao je luk (prateći parolu koliko mesa, toliko luka), a kad je meso lepo upilo ulje, smanjuje vatru i dodaje luk da se proprži s mesom.
Dodao je soli i bibera, a ističe da slobodno dodate i malo više, a može i po ukusu.
Raša meso iz tiganja sipa u drugi tanjir, da se brže ohladi.
Potom, kad se meso ohladilo, Raša presavije koru napola, premaže je uljem (bez preterivanja, dovoljno ga ima i u filu), kao što možete videti na slici i filuje je mesom:
Raša mota pituljice slično kao baklavice, u trougliće:
Ostavite oko trećinu pituljice bez fila. Ponavljajte postupak dok ne istrošite materijal.
Ulje zagrejte za prženje, a dok se zagreva, napravite sos od kisele pavlake, peršuna i belog luka.
Pituljice pržite na zagrejanom ulju, a kada se sa donje strane učine zlatnožutim, okrenite ih. Nikakve mudrolije!
Pogledajte kako izgledaju kada su gotove:
Pogledajte i video za detaljno objašnjenje: