Pomešajte mleveni keks sa još nekoliko sastojaka i dobićete zabavan i ukusan dezert koji najmlađi obožavaju
Na dečijim rođendanima u poslednje vreme čak i torta ume da bude u senci zabavnih, ukusnih i neodoljivih popsa, a evo kako najbrže možete napraviti neodoljive!
Za pripremu ovih čokoladnih popsa od keksa neće vam trebati mnogo vremena, pa čak ni materijala.
Oni su slasni, ukusni, zvezda svake zabave, a mališani ih jednostavno obožavaju!
Sastojci
Za popse:
- 200 grama mlevenog keksa
- 130 grama margarina
- 100 grama šećera u prahu
- 100 grama soka od pomorandže
Za glazuru:
- 100 grama čokolade
- 100 grama crne čokolade (80+20 g)
- 3 kašike ulja
Priprema
- Pomešajte mleveni keks, margarin i šećer u prahu, pa dobro zamesite rukom.
- Dok mesite, postepeno dodajte sok od pomorandže.
- Kad dobijete homogenu i čvrstu smesu, pokrijte providnom folijom i stavite u frižider na sat vremena.
- Potom izvadite i oblikujte kuglice, pa ih ređajte po tacni obloženoj pek-papirom.
- Nakon toga otopite 20 grama, pa umočite štapić u to i onda ga zabodite u kuglicu. Kada u svaku utisnete štapić, vratite u frižider dok se čokolada ne stegne.
- Otopite mlečnu čokoladu i ostatak crne s tri kašike ulja, pa umačite popse jedan po jedan i držite iznad šerpice dok se ocedi višak čokolade.
- Ponovo ređajte po tacni i papiru.
- Po želji ih možete poprskati šarenim mrvicama, mlevenim bademima, orasima, rendanom belom čokoladom itd.
( Glossy )