i 3 će vam biti malo!

Kako se prave najlepši čokoladni POPSI? Superbrzi dezert bez pečenja koji će biti hit na svakom slavlju (RECEPT)

0

Pomešajte mleveni keks sa još nekoliko sastojaka i dobićete zabavan i ukusan dezert koji najmlađi obožavaju

Čokoladni popsi
Čokoladni popsifoto: Fiery Phoenix/Shutterstock

Na dečijim rođendanima u poslednje vreme čak i torta ume da bude u senci zabavnih, ukusnih i neodoljivih popsa, a evo kako najbrže možete napraviti neodoljive!


Za pripremu ovih čokoladnih popsa od keksa neće vam trebati mnogo vremena, pa čak ni materijala.

 

Oni su slasni, ukusni, zvezda svake zabave, a mališani ih jednostavno obožavaju!

 

Sastojci


Za popse:

 

  • 200 grama mlevenog keksa
  • 130 grama margarina
  • 100 grama šećera u prahu
  • 100 grama soka od pomorandže

 

Za glazuru:

 

  • 100 grama čokolade
  • 100 grama crne čokolade (80+20 g)
  • 3 kašike ulja

 

Priprema

  1. Pomešajte mleveni keks, margarin i šećer u prahu, pa dobro zamesite rukom.
  2. Dok mesite, postepeno dodajte sok od pomorandže.
  3. Kad dobijete homogenu i čvrstu smesu, pokrijte providnom folijom i stavite u frižider na sat vremena.
  4. Potom izvadite i oblikujte kuglice, pa ih ređajte po tacni obloženoj pek-papirom.
  5. Nakon toga otopite 20 grama, pa umočite štapić u to i onda ga zabodite u kuglicu. Kada u svaku utisnete štapić, vratite u frižider dok se čokolada ne stegne.
  6. Otopite mlečnu čokoladu i ostatak crne s tri kašike ulja, pa umačite popse jedan po jedan i držite iznad šerpice dok se ocedi višak čokolade.
  7. Ponovo ređajte po tacni i papiru.
  8. Po želji ih možete poprskati šarenim mrvicama, mlevenim bademima, orasima, rendanom belom čokoladom itd.

 

makonda-tracker