neodoljivi

Pored njih deca zaborave na tortu: Ovako se prave DOMAĆI POPSI, koji sigurno iz prve svima uspevaju (RECEPT)

0

Ako izuzmemo druženje i igru, za mnoge mališane ukusne poslastice su omiljeni deo rođendana

foto: Shutterstock / EugeniaSh
foto: Shutterstock / EugeniaSh

Rođendanske žurke uvek su pune izazova i trenutaka koji se pamte tokom celog života. Deca tada uživaju u svakom trenutku, a ono bez čega ni jedan važan trenutak ne može da prođe jeste torta.

 

Kako bi deca bila što zadovoljnija roditelji se trude da pripreme razne đakonije, a jedna od omiljenih nalazi se na štapiću. Da, ako ste pomislili na popse, u pravu ste.

 

 

Donosimo vam proveren, super recept za domaće popse koje ćete napraviti iz prve čak iako ih nikada do sada niste pravili. 

 

Potrebno je:

 

  • 300 g mlevenog keksa,
  • 100 g mlevenih oraha ili lešnika,
  • 100 g rendane čokolade,
  • malo seckanih žele bombona (ali i ne mora, ako ne volite),
  • 150 g šećera u prahu,
  • 125 g margarina,
  • oko 1 dcl mlakog mleka

 

Popsi
foto: Shutterstock / Natabel

 

Za glazuru:

 

  • oko 200 g čokolade,
  • 2 kašičice masti (da, masti, jer tada čokolada neće ispucati),
  • par kašika vode

 

Pored ovoga će vam još biti potrebno: štapići, ukrasne mrvice za dekoraciju, podloga obložena papirom za pečenje i parče debljeg stiropora.

 

Priprema:

 

U jednu posudu stavite sve navedene sastojke, osim onih za glazuru.

 

Napravite kompaktnu masu, koju ćete moći oblikovati rukama u lepe kuglice. Kada formirate kugle, ostavite ih na pola sata u frižider, da se malo stegnu.

 

Popsi
foto: Shutterstock / Sergii Koval

 

U šerpu stavite čokoladu, vodu i mast i sve na tihoj vatri rastopite. Sada svaki štapić umočite u glazuru i zatim u kuglu. Zatim celu kuglu umočite u čokoladu i držite nekoliko sekundi izvrnuto da se višak ocedi.

 

Zabodite štapić na stiropor i pospite dekorativnim mrvicama. I tako redom. Ako vam se glazura stvrdne, slobodno je još jednom stavite na šporet da se otopi.

 

 

makonda-tracker