Brza i ukusna torta koju ćete stalno spremati.
Kada dođe lepo vreme i više sunčanih dana, uglavnom jedva čekamo da završimo sve obaveze i da ostatak dana provedemo u prirodi sa najbližim prijateljima i porodicom.
Zato se trudimo da vreme za pripremu hrane i omiljenih poslastica maksimalno skratimo, ali opet ne možemo da odolimo želji da se ponekad zasladimo i udovoljimo svojim čulima.
Zato smo vam za danas pripremili recept za Čoko moko tortu. U pitanju je kremasta i sočna torta koja se sprema za tili čas, a verujte nam još brže se i pojede.
Jednostavno se topi u ustima, a uspeva apsolutno svima, pa zato često vole da je pripremaju i početnice u kuhinji.
Sastojci:
- 1 pakovanje kupovnih tamnih kora
- 400 gr kisele pavlake
- 200 gr šećera u prahu
- 300 gr mlevenog keksa
- 500 gr šlaga
- 6 dl kisele vode
- 7,5 dl čokoladnog mleka
Priprema:
Napravite fil tako što ćeete umutiti kiselu pavlaku i šećer, a potom dodati mleveni keks i dobro izmešati.
Potom umutite šlag sa kiselom vodom.
U kalup za tortu stavite jednu koru, pa zalijte sa 2,5 dl čokoladnog mleka, potom stavite fil sa plazmom, pa preko šlag.
Ponovite postupak dok ne utrošite materijal, a poslednji sloj treba da bude šlag.
Najbolje je da ostavite tortu u frižideru nekoliko sati pre nego što poslužite.