Ako vam je zafalilo ideja za večeru evo jednog recepta koji će razbiti monotoniju pripreme mesa i krompira
![foto: Jacek Chabraszewski/Shutterstock](/data/images/2022/04/24/11/338395_piletinakrompirshutterstock-235889227_ff.jpg?ver=1683654769)
Za pripremu vam je potrebno svega 10-15 minuta, a kada jelo ubacite u rernu možete da se opustite uz epizodu vaše omiljene serije i čašu vina, ili ne, to su samo predlozi.
Ovaj recept je vrlo jednostavan, a sa navedenim sastojcima možete servirati večeru za četvoro. Idealno je kada vam dolaze gosti, ili prosto spremate jelo za porodicu, a zaista nije ni finansijski zahtevno.
Recept za Piletinu sa sirom i krompirom usvojiće vaša nepca:
Začinite vaše jelo kako bi bilo izvrsnog ukusa
![origano, Origano](/data/images/2021/01/29/13/316053_shutterstock-572548042_ff.jpg?ver=1683656571)
Sastojci:
- 8 pilećih bataka i karabtaka spojenih, sa kožicom
- Žačinjeni mekani sir (sa belim lukom i začinskim biljem)
- 500 g mladog krompira, prepolovljenog
- 4 srednja paradajza, prepolovljena
- 1 češanj belog luka, zgnječen
- Prstohvat šećera
- Timjan po ukusu
- Maslinovo ulje
Krompir je nezaobilazan deo naše ishrane
![krompir, Krompir](/data/images/2020/09/17/13/304317_shutterstock-1149637349_ff.jpg?ver=1683656540)
Priprema:
- Zagrejte rernu na 200C/180C sa ventilatorom. Pažljivo podignite kožicu na mesu i rasporedite meki sir između kože i mesa. Stavite piletinu u pleh za pečenje, sa kožicom okrenutom ka gore, i okružite krompirom i prepolovljenim paradajzom, prerezanom stranom takođe na gore.
-
Pospite paradajz belim lukom i lagano posipajte šećerom (ovo pomaže da se naglasi ukus paradajza i da ne bude kiseo). Listove i grančice timijana rasporedite po plehu, začinite i pospite uljem. Pecite 45 minuta dok se piletina i krompir ne ispeku lepo, i ne dobiju hrskavu, zlatnu koricu.
I to je to! Nadamo se da se slažete da je recept vrlo jednostavan, a opet neobičan i drugačiji od onoga što inače jedete. Prijatno!