UKUSNA VEČERA

Priprema gotova za 20 minuta, a ukus – BOŽANSTVEN: Recept za mekani i slasni KIŠ koji se topi u ustima

0

Ovo jelo možete napraviti i unapred i držati do 2 meseca u zamrzivaču

Ovu slanu pitu ćete stalno spremati.
Ovu slanu pitu ćete stalno spremati.foto: Shutterstock/Natasha Breen

Ono što volimo kod nemogućeg kiša je to što za njega nije potrebna osnova od lisnatog testa - jednostavno pomešate sve sastojke zajedno, sipate u posudu i to je to! Prosto kao pasulj.

 

Tokom pečenja formira se fina zlatna korica u kojoj ćete uživati! Iz tog razloga i činjenice da mu je potrebno samo 20ak minuta za pripremu i pregršt zdravih sastojaka. Ovo definitivno preovladava kao jedna od naših omiljenih lakih večera i najboljih priloga uz ručak. Štaviše, možete ga napraviti unapred i zamrznuti do 2 meseca.

Sastojci

 

  • 1 kašika maslinovog ulja
  • 1 crni luk, sitno iseckan
  • 2 kobasice, grubo iseckane
  • 1 crvena paprika, bez semena, sitno isečena na kockice
  • 3 jaja
  • 1 1/2 šolje mleka
  • 1/2 šolje brašna
  • 1 kocka sira (u proseku oko 500 g)

 

Priprema

 

Zagrejte rernu na 200°C. Podmažite odgovarajuću posudu, ne bi bilo loše da bude dubine oko 4cm i 24cm prečnika, ali nije nužno, koristite šta imate.

 

Zagrejte ulje u teflonskom ili nekom drugom tiganju na srednjoj temperaturi. Dodajte luk, kobasice i papriku. Kuvajte, često mešajući, 4 do 5 minuta ili dok blago ne omekša. Sklonite sa vatre i stavite 5 minuta da se prohladi.

 

Umutiti jaja, mleko i brašno u činiji dok se dobro ne sjedine. Sjedinite mešavinu sa kobasicama i sir. Začinite solju i biberom.

 

Sipajte smešu u posudu za u kojoj ćete peći kiš. Pecite 45 do 50 minuta ili dok se ne stegne u sredini. Ostavite da odstoji 10 minuta. Poslužite.

Uživajte u ukusnom obroku. Prijatno!

 

makonda-tracker