Kad ih jednom probate,više nećete praviti klasičnu gibanicu.
Ako vam treba ideja za brzu večeru ili doručak, imamo sjajan predlog.
Ove mafin-gibanice koje se prave u kalupima za mafine su savršene, jer možete da ih ponesete i na posao, a svakako možete da od istih sastojaka napravite i klasičnu gibanicu ako više volite.
Sastojci:
- 3 jaja
- šolja ulja
- šolja jogurta
- šolja kisele vode
- prašak za pecivo
- so po želji
- 2,3 kriške sira
- pakovanje kora
Priprema:
Umutite jaja, pa dodajte ulje, jogurt i kiselu vodu, pa kad i to umutite,dodajte prašak za pecivo, so i sir.
Promešajte kako biste dobili kompaktnu smesu, pa potom u fil iscepkajte koru po koru na tračice.
Kada utrošite celo pakovanje, dobro promešajte kako bi sve kore upile fil.
Kalupe za mafine stavite papirnate korpice, pa kašikom vadite fil i stavljajte u kalupe. Vodite računa da ne prepunite kalupe,jer će gibanice narasti zbog praška za pecivo.
Odozgo po želji možete da stavite malo semenki po želji (susam, golica, suncokret).
Pecite ih u zagrejanoj rerni pola sata na 180 stepeni.
Uživajte.