mekane poput oblaka

Ukusna večera gotova za POLA SATA: Recept za MAFIN-GIBANICE koje se tope u ustima

4

Kad ih jednom probate,više nećete praviti klasičnu gibanicu.

Brz doručak ili večera koja će se razgrabiti za 5 minuta.
Brz doručak ili večera koja će se razgrabiti za 5 minuta.foto: Shutterstock/Vesna Markovic

Ako vam treba ideja za brzu večeru ili doručak, imamo sjajan predlog.

 

Ove mafin-gibanice koje se prave u kalupima za mafine su savršene, jer možete da ih ponesete i na posao, a svakako možete da od istih sastojaka napravite i klasičnu gibanicu ako više volite.

 

Sastojci: 

 

  • 3 jaja
  • šolja ulja
  • šolja jogurta
  • šolja kisele vode
  • prašak za pecivo
  • so po želji
  • 2,3 kriške sira
  • pakovanje kora

 

Priprema:

 

Umutite jaja, pa dodajte ulje, jogurt i kiselu vodu, pa kad i to umutite,dodajte prašak za pecivo, so i sir.

 

Promešajte kako biste dobili kompaktnu smesu, pa potom u fil iscepkajte koru po koru na tračice.

 

Kada utrošite celo pakovanje, dobro promešajte kako bi sve kore upile fil.

 

Kalupe za mafine stavite papirnate korpice, pa kašikom vadite fil i stavljajte u kalupe. Vodite računa da ne prepunite kalupe,jer će gibanice narasti zbog praška za pecivo.

 

Odozgo po želji možete da stavite malo semenki po želji (susam, golica, suncokret).

 

Pecite ih u zagrejanoj rerni pola sata na 180 stepeni.

 

Uživajte.

 

 

makonda-tracker