Kuvar Džejmi Oliver ima sjajan recept za domaće testo za picu.
Kada jednom probate domaće testo za picu, više nećete kupovati u restoranu.
Slavni kuvar Džejmi Oliver ima savršen recept za domaće testo za picu.
Sastojci:
- 1 kg brašna
- 650 ml mlake vode
- 200 g finog griza
- 1 kašičica morske soli
- 2 * 7 g suvog kvasca
- 1 kašika smeđeg šećera
- 4 kašike ekstra devičanskog maslinovog ulja
Priprema:
Pomešajte kvasac, šećer i ulje u 650 ml mlake vode i ostavite da odstoji nekoliko minuta da se aktivira, a zatim sipajte u činiju.
Koristeći viljušku dodajte polako mešavinu brašna i soli i mešajte dok se masa ne sjedini.
Meiste dok ne dobijete glatku, elastičnu masu, pa testo stavite u veliku činiju i brašno na vrh.
Pokrijte posudu vlažnom krpom i ostavite da odstoji na sobnoj temperaturi oko sat vremena dok se smesa ne udvostruči.
Potom izvadite testo i mesite ga dok mu sav vazduh ne istisnete.
Možete da ga koristite odmah ili da ga držite u frižideru dok je to potrebno.
Ako ga koristite odmah, podelite testo u onoliko loptica koliko želite pica.
Ova količina je dovoljna za 6 do 8 pica srednjih veličina.
Pre nego što nafilujete picu, razvučeno testo premažite maslinovim uljem .