Pica je jedno od omiljenih rešenja kada ne znate šta da jedete, ali ako je pravite po ovom receptu, uštedećete i vreme i novac.
![foto: MMD Made my dreams/Shutterstock](/data/images/2022/12/06/11/350416_picashutterstock-643604302_ff.jpg?ver=1670321809)
Pravo hrskavo testo je kao stvoreno za picu, a ukoliko ste i vi ljubitelj toga, onda je ovaj recept pravo rešenje za vas. Napravićete picu bolju nego ona iz restorana, a uštedećete i dosta novca.
Tajna ovog recepta je u tome da nema kvasca, a nije vam potrebno ni merenje sastojaka, sve možete uraditi uz pomoć jedne čaše od jogurta.
Sastojci:
Za testo:
- 1 čaša jogurta
- 2 čaše brašna
- 2 kašike ulja
- pola kesice praška za pecivo
- prstohvat soli
Za nadev:
- 100 ml kečapa
- 150 g šunke
- 100 g kačkavalja
- 1 čaša pavlake
- 4 čeri paradajza
- nekoliko maslina
- origano
![Pica](/data/images/2022/10/01/19/346139_shutterstock-1829205563_ff.jpg?ver=1670321698)
Priprema:
U jednu veću po sudu sipajte prosejano brašno, dodajte prašak za pecivo, so, jogurt i ulje, pa sjedinite sve sastojke i zamesite testo.
Testo razvucite oklagijom i stavite u pleh, a potom premažite kečapom ili pelatom, pa poređajte šunku. Odozgo stavite pavlaku, iseckane crne masline, čeri, origano i kačkavalj, pa sve to pecite na 200 stepeni oko 15 minuta.