PRSTE DA POLIŽEŠ

Hrskava, BEZ KVASCA i najbrže se sprema: Domaća PICA koja se peče samo 15 minuta bolja i od one iz restorana (RECEPT)

0

Pica je jedno od omiljenih rešenja kada ne znate šta da jedete, ali ako je pravite po ovom receptu, uštedećete i vreme i novac.

foto: MMD Made my dreams/Shutterstock
foto: MMD Made my dreams/Shutterstock

Pravo hrskavo testo je kao stvoreno za picu, a ukoliko ste i vi ljubitelj toga, onda je ovaj recept pravo rešenje za vas. Napravićete picu bolju nego ona iz restorana, a uštedećete i dosta novca.

 

Tajna ovog recepta je u tome da nema kvasca, a nije vam potrebno ni merenje sastojaka, sve možete uraditi uz pomoć jedne čaše od jogurta.

Sastojci:

 

Za testo:

 

  • 1 čaša jogurta
  • 2 čaše brašna
  • 2 kašike ulja
  • pola kesice praška za pecivo
  • prstohvat soli

 

Za nadev:

 

  • 100 ml kečapa
  • 150 g šunke
  • 100 g kačkavalja
  • 1 čaša pavlake
  • 4 čeri paradajza
  • nekoliko maslina
  • origano

 

Pica
foto: Shutterstock / V. Matthiesen

Priprema:

 

U jednu veću po sudu sipajte prosejano brašno, dodajte prašak za pecivo, so, jogurt i ulje, pa sjedinite sve sastojke i zamesite testo.

 

Testo razvucite oklagijom i stavite u pleh, a potom premažite kečapom ili pelatom, pa poređajte šunku. Odozgo stavite pavlaku, iseckane crne masline, čeri, origano i kačkavalj, pa sve to pecite na 200 stepeni oko 15 minuta.

 

 

makonda-tracker