OBOŽAVAJU JE I DECA I ODRASLI

Ako vam je dosadila SIRNICA, ova PITA PICA će vas kupiti na prvi zalogaj: Gotova je za pola sata, mekana i DRUGOG DANA

0

Ukoliko volite običnu picu ova pita će vas oduševiti 

foto: Shutterstock / AlbinaEkinoglu
foto: Shutterstock / AlbinaEkinoglu

Gotove kore su izvor nepresušne inspiracije kada je priprema raznih slatkih i slanih đakonija u pitanju. Ako vam je dosadila pita sa sirom ova pita koja podseća na picu će biti najbolja moguća zamena.

 

Pica pita je uvek rado viđeno jelo na svim trpezama, kako za doručak tako i za večeru. Sjajan je izbor ukoliko imate nenajavljene goste, jer ćete je spremiti za najviše pola sata.

 

Kada je prvi put budete probali, spremaćete je uvek i deca će je obožavati jer je većina sastojaka ista kao i za njima omiljeno jelo - picu.

 

 

Sastojci:

 

  • 500 gr kora za pitu
  • 4 jaja
  • 350 gr kisele pavlake
  • 300 gr šunke ili salame
  • 200 gr kačkavalja
  • 200 gr kečapa
  • 200 ml ulja

 

Priprema:

 

U činiju razbijte jaja i izmutite ih ručno ili mikserom. Dodajte kiselu pavlaku i 100 ml ulja, pa sve zajedno sjedinite. Odvojite jednu koru i na nju namažite kečap, tako da prekrijete celu koru, a zatim stavite drugu koru preko i premažite je uljem.

 

Kada stavite treću koru na nju stavite četiri pune kašike dobijene smese i razvucite sve do ivica, a zatim ponovo stavite koru koju ćete takođe premazati uljem.

 

Recept za najbržu pita picu koja osvaja ukusima
Recept za najbržu pita picu koja osvaja ukusima foto: Shutterstock / AlbinaEkinoglu

 

Četvrtu koru premažite smesom pavlake, jaja i ulja i poređajte listove šunke ili salame, pa odozgo pospite kačkavaljem. Na petu i poslednju koru stavite kečap, pa sve savijte u jedan rolat.

 

Za 3 rolata, postupak ponovite 3 puta.

 

Pleh u kojem ćete peći premažite uljem i poređajte rolate. Ukoliko vam je ostalo smese premažite svaki rolat posebno. Pecite u rerni na 200 stepeni oko 20 minuta.

 

Služiti toplo uz čašu jogurta, a pita je jednako ukusna i kada se ohladi.

 

 

makonda-tracker