i moderno i tradicionalno

PLANIRAJTE NA VREME, UŽIVAJTE U ČAROBNIM ZALOGAJIMA: Ovo je savršen USKRŠNJI JELOVNIK — od predjela do dezerta

0

Veliki praznici koji okupljaju porodicu oko trpeze idealna su prilika da domaćica, ali i svi ostali, naprave pravu magiju u kuhinji. Pratite ove recepte i svaki detalj biće besprekoran

foto: Shutterstock
foto: Shutterstock

Ukoliko još uvek niste sigurni kako će izgledati vaša trpeza na dan Uskrsa, obratite pažnju na naš predlog — možda vam se dopadne.


Predjelo


Kada se tek okupite oko stola, dok se glavno jelo hladi, biće vam potrebno nešto nesvakidašnje, s obzirom na to da je praznik, a ipak jednostavno, lagano i što ne oduzima previše vremena.

 

Bombice od mlevenog mesa

Ukoliko želite da vaša praznična gozba bude bogatija i interesantnija nego ranijih godina, obavezno pokušajte s ovim neobičnim ćufticama.

 

Pogača

 

Tokom pripreme jelovnika za Uskrs, nikako ne smete smetnuti s uma glavni "detalj" i tradicionalni deo praznične trpeze – pogaču!

 

Uskršnja pogača

Tradiciju je važno negovati, a tokom obeležavanja najvećih praznika i kada je porodica na okupu ona je sve.

 

Čorba

 

Odličan način da na trpezu donesete poznati ukus, ali novi recept biće ova čorbica s piletinom, za koju domaćica može da zaduži supruga ili nekog od ukućana dok ona radi na glavnom jelu...

 

Kafanska pileća čorba

Posle ove više nećete spremati nijednu drugu!

 

Glavno jelo

 

Za velike praznike centralni obrok mahom se sastoji od, naravno, mesa! Ukoliko ovo pravilo važi i u vašem domu, idealno rešenje biće pečena jagnjetina, pa vam predstvljamo najinteresantniji recept koji smo pronašli.

 

Zlatiborsko jagnjeće pečenje

Za slavu, praznike, porodični ručak ili goste — nikada nećete pogrešiti ako spremite i poslužite jagnjetinu na zlatiborski način!

 

Bečki krompir

U isto vreme i poznat i sasvim nov ukus!

 

Salata

 

Pored standardne zelene salate, paradajza i paprika, unesite novine u svoj jelovnik tako što ćete pripremiti brzu i laganu salatu od šampinjona, koja će ići odlično s jagnjećim mesom.

 

Salata s pečurkama

Ova ukusna salata je kombinacija odličnih ukusa i savršeno je predjelo za svečanu trpezu!

Dezert

 

Veliki i važni praznici poput Uskrsa podrazumevaju i posebno slatko posluženje na kraju obroka, a mi smo vam spremili veliki izbor poslastica za svečane prilike!

 

Čokoladni slatkiši

Ukoliko za dezert priznajete samo čokoladni ukus, predstavljamo vam ove raskošne kolače i torte koji se pripremaju bez previše muka.

 

Voćni slatkiši

Ako pak preferirate nešto blaži ukus kojim dominira neka voćka, sigurni smo da ćete ovde pronaći poslasticu iz svojih snova.

 

 

 

 

 

 

 

 

makonda-tracker