Predstavljamo vam najbrži recept za domaću keks tortu s kafom koji svima uspeva
Slatki dezert sa ukusom kafe uvek je sjajan izbor za brzo posluženje uz šoljicu kafe, naročito ako vam za njegovu pripremu ne treba mnogo vremena i sastojaka.
Za ovu kremastu tortu možete upotrebiti bilo koji keks, a možete povećati količinu instant kafe u receptu ako želite da bude "jača". U svakom slučaju, obavezno probajte ovaj slatkiš – nećete se pokajati!
Sastojci:
- pakovanje keksa po izboru
- 125 ml toplog mleka + još jedna kašika
- 2 kašike instant kafe
- 1 kašika šećera
- 1 kašika kakao praha
- 250 ml slatke pavlake
- 40 grama šećera u prahu
Za dekoraciju:
- 1 kašika kristal šećera
- 1 kašika mleka
- 1 kašika instant kafe
- 1 kašika kakao praha
Priprema
- Za umakanje keksa: Sipajte 125 ml toplog mleka, 1 kašiku instant kafe i 1 kašiku šećera, pa sve dobro promešajte i sklonite sa strane.
- Za fil: U odvojenu posudu sipajte kašiku instant kafe, zatim jednu kašiku kakao praha, pa kašiku toplog mleka i mešajte dok se ne sjedini i sklonite i to sa strane.
- Za fil: U treću posudu sipajte 250 ml slatke pavlake, pa dodajte 40 grama šećera u prahu i dobro umutite mikserom dok se fino ne zgusne i ne dobijete čvrst sneg. U to zatim ubacite smesu sa kakao prahom, pa nastavite da mutite.
- Ređanje keksa i fila: Umačite u prvu mešavinu (od mleka, kafe i šećera) keksiće jednan ipo jedan, ali ne predugo da se ne bi raspali, već tek na sekund. Ređajte keks po dnu kalupa za tortu, pa namažite preko kremastim filom i poređajte još jedan red umočenog keksa, pa ponovo premažite filom.
- Ukrašavanje: Na kraju pomešajte sastojke za dekoraciju, pa kašikom posipajte po površini tortice i pređite čačkalicom da ukrasite.
- Stavite u frižider, da odstoji 3-4 sata i stegne se.
Pogledajte video-uputstvo za pripremu.
( Glossy )