Vreme posta je počelo, a na vama je da budete kreativni i uživate u ukusima posne hrane
Tokom Uskršnjeg posta mnogima se ishrana svede na nekoliko namirnica biljnog porekla kao što su krompir, bareno povrće, tunjevina.
Ukoliko odete samo korak dalje i uključite u prirpemu hrane još neke pomalo zaboravljene namirince dobićete jelo koje će vas svojim ukusom oduševiti.
Mislite da se ne može spremiti ukusan posni gulaš bez mesa? E pa, varate se.
Isprobajte ovaj fantastičan recept i bićete oduševljeni.
Potrebno je:
- 300 g sojinih komadića
- 2 glavice luka
- 2,3 šargarepe
- malo celera
- malo bele zeleni
- začin za gulaš
- 2,3 krompira
Priprema:
Povrće očistite i izblednirajte, pa stavite da se dinsta na malo ulja. Komadiće soje potopite u toplu vodu i nakon nekoliko minuta, kada malo popuste dodajte u povrće. Smanjite vatru, dolijte malo vode i začine po želji, pa ostavite da se dinsta na laganoj vatri, a onda dodajte krompir isečen na kockice.
Nakon 20 minuta kockice soje će biti mekane i vazdušate, pokupiće ukuse povrća i začina.
Na kraju, kad je soja gotova dodajte smesu za gulaš, ali proverite da li je posna. Na policama radnji se mogu naći brojne smese, a većina njih je pogodna tokom posta. Ipak, najsigurnije je da pročitate deklaraciju.
Kuvajte još 2,3 minuta, isključite i ostavite na ringli dok se ne ohladi. Dobićete fantastičan ručak, toliko ukusan da ćete ga praviti i onda kada nije vreme posta.