može i ovako

Nećete ni primetiti da je BEZ MESA: Posni GULAŠ bez zaprške gotov za pola sata (RECEPT)

1

Vreme posta je počelo, a na vama je da budete kreativni i uživate u ukusima posne hrane 

foto: Shuttestock / Sergii Koval
foto: Shuttestock / Sergii Koval

Tokom Uskršnjeg posta mnogima se ishrana svede na nekoliko namirnica biljnog porekla kao što su krompir, bareno povrće, tunjevina.

 

Ukoliko odete samo korak dalje i uključite u prirpemu hrane još neke pomalo zaboravljene namirince dobićete jelo koje će vas svojim ukusom oduševiti.

 

Mislite da se ne može spremiti ukusan posni gulaš bez mesa? E pa, varate se. 

 

Isprobajte ovaj fantastičan recept i bićete oduševljeni. 

 

Potrebno je:

 

  • 300 g sojinih komadića
  • 2 glavice luka
  • 2,3 šargarepe
  • malo celera
  • malo bele zeleni
  • začin za gulaš
  • 2,3 krompira

 

Priprema:

 

Povrće očistite i izblednirajte, pa stavite da se dinsta na malo ulja. Komadiće soje potopite u toplu vodu i nakon nekoliko minuta, kada malo popuste dodajte u povrće. Smanjite vatru, dolijte malo vode i začine po želji, pa ostavite da se dinsta na laganoj vatri, a onda dodajte krompir isečen na kockice.

 

Nakon 20 minuta kockice soje će biti mekane i vazdušate, pokupiće ukuse povrća i začina. 

 

Posni gulaš bez mesa koji ćete obožavati
Posni gulaš bez mesa koji ćete obožavati foto: Shutterstock

 

Na kraju, kad je soja gotova dodajte smesu za gulaš, ali proverite da li je posna. Na policama radnji se mogu naći brojne smese, a većina njih je pogodna tokom posta. Ipak, najsigurnije je da pročitate deklaraciju.

 

Kuvajte još 2,3 minuta, isključite i ostavite na ringli dok se ne ohladi. Dobićete fantastičan ručak, toliko ukusan da ćete ga praviti i onda kada nije vreme posta. 

 

 

makonda-tracker