Ako vam je ponestalo ideja šta da spremate za ručak, imamo 3 super predloga za vas.

Uskršnji post je počeo, a čak i vernicima srpske pravoslavne crkve koji poste svaki post,ponekad ponestane ideja šta da spremaju za ručak.
Ukoliko ste i vi među njima, predstavljamo vam top tri super predloga za posni ručak, koji ćete spremati i van posta:
- Španska musaka
Sastojci:
- 500 gr krompira
- 500 gr plavog patlidžana
- 500 gr sveže crvene mesnate paprike
- 200 ml ulja
- 500 ml soka od paradajza
- 1 glavica luka
- 3-4 čena belog luka
- 1 kašika oštrog brašna
- 1 kašika šećera
- svež peršun
Priprema:
Isecite krompir na kolutove i stavite u hladnu vodu. Patlidžan takođe isecite na kolutove, posolite i ostavite da odstoji pola sata.
Na ulju propržite iseckani crni luk, pa dodajte beli luk i stavite sok od paradajza.
Posolite, dodajte kašiku šećera i brašna, pa kuvajte dok se ne zgusne.
Potom ispržite krompir 8 do 10 minuta, ocedite od ulja i stavite u pleh i posolite. Isto tako uradite i sa patlidžanom, pa stavite preko krompira i posolite.
Na istom ulju izdinstajte i iseckanu crvenu papriku i poređajte preko patlidžana. Na kraju dodajte paradajz sos i pecite u rerni na 200 stepeni oko pola sata.
- Rižoto sa povrćem
Sastojci:

- 200 gr kukuruza šećerca
- 200 gr pirinča
- 200 gr graška
- 1 glavica luka
- 2 šargarepe
- susam po želji
- ulje
- so
- biber
- peršun
Priprema:
U dubljoj šerpi izdinstajte luk i izrendanu šargarepu, pa dodajte i ostalo povrće, Posolite, dodajte malo bibera i nalijte oko 1,5 litra vode, pa pustite da se povrće skuva.
Pirinač dobro operite i dodajte ga skoro kuvanom povrću.
Pustite da sve vri 5 minuta, a onda poklopite šerpu i sklonite je sa ringle. Dodajte prepečeni susam o svež ili suv peršun.
Nakon 15 minuta, otvorite šerpu i promešajte rižoto. Pripremajte ga još desetak minuta i poslužite.
- Gulaš sa sojom, pečurkama i pečenim paprikama
Sastojci:
- 200 gr šampinjona
- 300 gr pečenih crvenih paprika
- 50 gr sojinih šnicli
- 1/2 praziluka
- 250ml soka od paradajza
- 1 šaka maslina,
- so
- biber
- origano
- ulje
Priprema:

Šnicle od soje prelijte vodom i pustite da se kuvaju. Vodu nemojte da solite, jer soja brzo upija so.
Šnicle kuvajte još petnaestak minuta pošto voda provri, dok potpuno ne omekšaju, pa ih ocedite.
U vatrostalnu posudu ili manji pleh stavite pečurke isečene na krupnije komade, potom praziluk koji ste isekli na kolutove, iscepkanu pečenu papriku, sojine šnicle i masline.
Sada dobro posolite i začinite, pa prelijte ulje i promešajte i nalijte sokom od paradajza.
Zagrejte rernu na 250 stepeni, ubacite jelo i pecite oko 45 minuta.