Ubuduće ćete proju praviti samo ovako, budući da je vrlo slasna, izdašna i zasitna, a priprema se za tren oka
Proja je jedno od omiljenih jela srpske kuhinje, pa postoji bezbroj varijanti svačijeg omiljenog brzog peciva od kukuruznog brašna.
Jedan od načina da je učinite još slasnijom i date proji poseban ukus jeste da joj dodate "tajni sastojak" – tikvice, koje će je obogatiti svojom slašću toliko da vam neće biti potreban čak ni jogurt uz doručak.
Sastojci:
- 1 čaša kukuruznog brašna
- 1 čaša pšeničnog griza
- 1 kesica praška za pecivo
- 4 jajeta
- pola kilograma tikvica
- 200 ml jogurta
- 1/3 čaše ulja
- 100 grama sitnog sira
- so po ukusu
Priprema
Izrendajte tikvice, posolite ih, pa ostavite da puste višak vode. Zatim ih dobro ocedite pa im dodajte jogurt, ulje, jaja i sve dobro promešajte.
Sipajte kukuruzno grašno i griz, dodajte prašak za pecivo, pa sve promešajte.
Sipajte u podmazan pleh, pa pecite u rernu zagrejanoj na 180°C oko pola sata.