Ubuduće ćete proju praviti samo ovako, budući da je vrlo slasna, izdašna i zasitna, a priprema se za tren oka
![Sočna proja sa sirom](/data/images/2023/03/01/10/356734_projasasiromtikvicamashutterstock-401735485_ff.jpg?ver=1677662228)
Proja je jedno od omiljenih jela srpske kuhinje, pa postoji bezbroj varijanti svačijeg omiljenog brzog peciva od kukuruznog brašna.
Jedan od načina da je učinite još slasnijom i date proji poseban ukus jeste da joj dodate "tajni sastojak" – tikvice, koje će je obogatiti svojom slašću toliko da vam neće biti potreban čak ni jogurt uz doručak.
Sastojci:
- 1 čaša kukuruznog brašna
- 1 čaša pšeničnog griza
- 1 kesica praška za pecivo
- 4 jajeta
- pola kilograma tikvica
- 200 ml jogurta
- 1/3 čaše ulja
- 100 grama sitnog sira
- so po ukusu
Priprema
Izrendajte tikvice, posolite ih, pa ostavite da puste višak vode. Zatim ih dobro ocedite pa im dodajte jogurt, ulje, jaja i sve dobro promešajte.
Sipajte kukuruzno grašno i griz, dodajte prašak za pecivo, pa sve promešajte.
Sipajte u podmazan pleh, pa pecite u rernu zagrejanoj na 180°C oko pola sata.