PRSTE DA POLIŽEŠ

Odlična zamena za hleb, a sprema se za 10 minuta: STARINSKI recept za SELJAČKU PROJU koju ćete zavoleti na prvi zalogaj

1

Za najbolju seljačku proju će vam trebati oko deset minuta, a ukus ćete pamtiti večno.

Seljačka proja
Seljačka projafoto: Miljan Zivkovic/Shutterstock

Starinski recept za seljačku proju koju su pravili naši preci je ponovo postao aktuelan, a kada budete probali, shvatićete i zašto.

 

Biće vam potrebno samo nekoliko sastojaka i ne više od deset minuta potrošenog vremena, a uživaćete u ukusima koji mogu da vam zamene i beli hleb.

 

Sastojci:

  • 400 g krupno mlevenog kukuruznog brašna
  • 220 ml mlake vode
  • 1/ 2 kesice praška za pecivo
  • mast za podmazivanje
  • 1 ravna kašičica soli
  • mast za podmazivanje

 

Priprema:

 

U mlakoj vodi razmutite prašak za pecivo i so, pa sipajte u 400 grama kukuruznog brašna. Smesa ne treba da bude gušća od one za palačinke.Sve dobro izmešajte varjačom i sipajte u pleh podmazan mašću.

 

Rernu unapred zagrejte na 230 stepeni, pa stavite pleh i pecite oko 15-20 minuta, sve dok ne vidite da je korica postala tamnosmeđa. Kada bude gotova, blago je isprskajte vodom i ostavite da odstoji.

 

Služite po želji uz jogurt, kiselo mleko ili kao prilog uz jelo.

 

 

makonda-tracker