icon-arrowicon-closeicon-commentsicon-galleryicon-nexticon-previcon-searchicon-totopsoc-commentsoc-fbsoc-gplussoc-inssoc-mailsoc-rsssoc-twittersoc-vibersoc-wupsoc-yt

miris je božanstven

Slasna PITA OD TIKVICA i feta sira: Izdašno jelo bez kora koje ćete umutiti za 10 minuta (RECEPT)

Podeli:

Laganija od klasične pite, pomalo osvežavajuća, a vrlo zasitna!

foto: Peredniankina, Shutterstock
foto: Peredniankina, Shutterstock

Postoji li bolja letnja mešavina ukusa od tikvica i feta sira? Teško, a ako im još dodate i pravu meru začina, dobićete jelo kome ćete se često rado vraćati.


Ova sočna pita idealan je izbor za doručak, večeru, pa čak i za predjelo, a najbolje ide uz hladan jogurt.

 

Sastojci:

 

  • 4 tikvice
  • 2 cela jajeta
  • 2 čena belog luka
  • 3 kašike brašna
  • 300 grama feta sira
  • 3 kašike pirinča
  • so, biber, bosiljak, mirođija, peršun po ukusu
  • 7 kašika ulja
  • 90 mililitara kisele pavlake
  • 1 jaje
  • ulje po potrebi


Priprema


Tikvice oljuštite, pa izrendajte. Zatim im dodajte izmrvljen feta sir, pa umutite jaja i prelijte. Sipajte brašno i pirinač, pa dodajte maslinovo ulje, sitno iscekan beli luk i začine. Budite oprezni sa solju i obavezno prvo proverite koliko je slan sir.


Kada sve sjedinite i dobijete kompaktnu smesu, prelijte u podmazanu posudu za pečenje.


Zatim umutite jaje, pa mu dodajte pavlaku i malo ulja i time prelijte ovu masu.
Pecite 50 minuta u rerni prethodno zagrejanoj na 220 stepeni.

 

 

Inicijalizacija u toku...