Ako volite poslastice koje se ne peku, a može da ih spremite relativno brzo, ovaj recept za čizkejk
Vreme je novogodišnjih i božićnih praznika, pa sve domaćice razmišljaju šta da pripreme za svoje najbliže.
Ako radite do poslednjeg dana ove godine, a imate i pregršt obaveza, onda će vam se ovaj recept za čizkejk posebno dopasti.
Sastojci:
- 300 grama mlevene plazme
- 5 kašika mleka
- 180 grama margarina
- 450 grama sirnog namaza
- 1 kesica krem fiksa
- 2 vanilin šećera
- 2 kesice želatina
- 500 mililitra slatke pavlake
- 220 grama šećera u prahu
- 500 grama voća (šumski miks, jagode, višnje,maline….)
- 150 ml vode
- 4 kašike šećera
Priprema
Umutiti 180 grama margarina sa plazmom i mlekom. Staviti u kalup i ostaviti u frižider da se stegne.
Voće skuvati sa 100 ml vode i sa 4 kašike šećera oko 10 minuta. Kesicu želatina staviti sa 50 ml vode da nabubri 10 minuta. Istopiti ga na mlakoj ringli I dodati u gotovo voće, pa ostaviti da se prohladi.
Umutiti slatku pavlaku i dodati krem fiks.
U tu smesu se dodaju sirni namaz, vanilin šećeri i šećer u prahu.
Želatin sa 50 militra vode ostaviti da nabubri 10 minuta, a zatim se rastopi na mlakoj ringli. U rastopljen želatin doda se malo bele smese, zatim se pomeša sa ostalom belom smesom i dobro se mikserom umuti.
Beli fil se stavi preko kore od plazme, a voće se razlije preko belog fila. Sve ovo staviti da stegne nekoliko sati pre sečenja.
Najbolje je ostaviti da prenoći u frižideru.