prste da poližeš

Omiljeni među početnicima u kuhinji: Recept za NAJBOLJI ČIZKEJK koji ste ikad probali

0

Ako volite poslastice koje se ne peku, a može da ih spremite relativno brzo, ovaj recept za čizkejk

foto: Shutterstock/Vladislav Noseek
foto: Shutterstock/Vladislav Noseek

Vreme je novogodišnjih i božićnih praznika, pa sve domaćice razmišljaju šta da pripreme za svoje najbliže.

 

Ako radite do poslednjeg dana ove godine, a imate i pregršt obaveza, onda će vam se ovaj recept za čizkejk posebno dopasti.

 

Sastojci:

 

  • 300 grama mlevene plazme 
  • 5 kašika mleka
  • 180 grama margarina
  • 450 grama sirnog namaza
  • 1 kesica krem fiksa
  • 2 vanilin šećera
  • 2 kesice želatina
  • 500 mililitra slatke pavlake
  • 220 grama šećera u prahu
  • 500 grama voća (šumski miks, jagode, višnje,maline….)
  • 150 ml vode
  •  4 kašike šećera

Priprema

 

Umutiti 180 grama margarina sa plazmom i mlekom. Staviti u kalup i ostaviti u frižider da se stegne.

 

Voće skuvati sa 100 ml vode i sa 4 kašike šećera oko 10 minuta. Kesicu želatina staviti sa 50 ml vode da nabubri 10 minuta. Istopiti ga na mlakoj ringli I dodati u gotovo voće, pa ostaviti da se prohladi. 

 

Umutiti slatku pavlaku i dodati krem fiks.

 

U tu smesu se dodaju sirni namaz, vanilin šećeri i šećer u prahu.

 

Želatin sa 50 militra vode ostaviti da nabubri 10 minuta, a zatim se rastopi na mlakoj ringli. U rastopljen želatin doda se malo bele smese, zatim se pomeša sa ostalom belom smesom i dobro se mikserom umuti.

 

Beli fil se stavi preko kore od plazme, a voće se razlije preko belog fila. Sve ovo staviti da stegne nekoliko sati pre sečenja.

 

Najbolje je ostaviti da prenoći u frižideru.

 

makonda-tracker