SVI JE OBOŽAVAJU

Najbolji recept za TORTU ŠEHEREZADA sa turskim keksom: Lažna kora se topi između dva fila - kupiće vas na prvi zalogaj

0

Brze torte su odličan izbor za sve prilike, a svi ih obožavaju 

foto: Shutterstock / Dream79
foto: Shutterstock / Dream79

Ako ne volite da pečete kore i dugo kuvate na pari komplikovane filove ova torta će vas oduševiti. Osim što se brzo pravi toliko je kremasta da se prosto topi u ustima

 

Za njenu pripremu vam ne treba posebno poslastičarsko znanje, već samo malo vremena i najlepši sastojci - keks, šlag, puding, slatka pavlaka

 

Evo kako se sprema jedna od najlepših i najbržih torti. Kad je probate odmah ćete zapisati u svesku ovaj recept. 

 

 

Sastojci:

 

  • 600 g keksa
  • 400 ml slatke pavlake
  • 200 g prah šećera
  • 250 g margarina
  • 1 l mleka
  • 3 kesice pudinga od karamele
  • 9 kašika šećera

 

Fil za tortu
Fil za tortu foto: Shutterstock / kazoka

 

Priprema:

 

Skuvajte puding u mleku i dodajte šećer. Pokrijte providnom folijom i ostavite da se ohladi. Umutite margarin sa prah šećerom i dodajte u puding, pa sjedinite mikserom, a onda zasebno umutite slatku pavlaku.

 

U tepsiju poređajte red keksa, zatim fil od pudinga, pa šlag i onda opet ispočetka dok ne utrošite sav materijal. Poslednji sloj neka bude umućena slatka pavlaka, a keks nemojte da umačete u mleko ili vodu, nego ređajte suv.

 

Dekorišite po želji mrvicama, čokoladom, voćem...

 

 

 

makonda-tracker