Brze torte su odličan izbor za sve prilike, a svi ih obožavaju
Ako ne volite da pečete kore i dugo kuvate na pari komplikovane filove ova torta će vas oduševiti. Osim što se brzo pravi toliko je kremasta da se prosto topi u ustima.
Za njenu pripremu vam ne treba posebno poslastičarsko znanje, već samo malo vremena i najlepši sastojci - keks, šlag, puding, slatka pavlaka.
Evo kako se sprema jedna od najlepših i najbržih torti. Kad je probate odmah ćete zapisati u svesku ovaj recept.
Sastojci:
- 600 g keksa
- 400 ml slatke pavlake
- 200 g prah šećera
- 250 g margarina
- 1 l mleka
- 3 kesice pudinga od karamele
- 9 kašika šećera
Priprema:
Skuvajte puding u mleku i dodajte šećer. Pokrijte providnom folijom i ostavite da se ohladi. Umutite margarin sa prah šećerom i dodajte u puding, pa sjedinite mikserom, a onda zasebno umutite slatku pavlaku.
U tepsiju poređajte red keksa, zatim fil od pudinga, pa šlag i onda opet ispočetka dok ne utrošite sav materijal. Poslednji sloj neka bude umućena slatka pavlaka, a keks nemojte da umačete u mleko ili vodu, nego ređajte suv.
Dekorišite po želji mrvicama, čokoladom, voćem...