Svi će je posebno voleti
Sastojci:
100 g putera
125 g bele čokolade za kuvanje
65 g šećera
1 kašičica arome vanile
2 veća jaja
20 g kakaa
Za kikiriki-puter mousse kremu:
200 g kikiriki putera
40 g šećera u prahu
1 ravna kašičica (3 g) želatina + 1 kašika hladne vode
280 g mekano umućene slatke pavlake (36% m.m.)
Priprema:
Podloga bez brašna
Ubacite u šerpu puter i čokoladu izlomljenu na kocke, pa stavite na šporet i otopite na najmanjoj vatri. Ubacite i šećer pa mešajte sve još minut-dva da se šećer otopi (ne mora skroz).
Skinite sa vatre pa ostavite da se prohladi kratko, 5-10 minuta.
Dodajte aromu vanile i jedno po jedno jaje, pa dobro izmešajte žicom.
Na kraju dodajte kakao i sve lepo sjedinite žicom. Treba da dobijete finu glatku i sjajnu čokoladnu smesu.
Ovu smesu ulijte u mali okrugli kalup prečnika 20 cm, kojem ste prethodno obložili dno pek papirom a stranice malo namazali puterom.
Stavite peći u zagrejanu rernu na 180 stepeni, oko 25 minuta.
Nek se prohladi malo u plehu, pa izvadite podlogu iz pleha i ostavite je da se skroz ohladi na žici.
Nastavak na sledećoj strani!