Mafini na razne načine će uvek biti neprevaziđena poslastica koja se lako sprema i još lakše nestane sa stola.
Mafine možete praviti na hiljadu načina, možete čak i da izmislite recept, svakako nema greške. Koji god sastojak da dodate, on se uklapa, pa su upravo zbog toga omiljeni i onima koji prave, i onima koji ih jedu.
Od slanih i slatkih, prosto je nemoguće odlučiti se koji su ukusniji, a da li ste znali da možete napraviti savršene mafin-baklave? Oni se spremaju lakše od tradicionalne baklave, a ukus je možda čak i bolji.
Sastojci:
- 200 g brašna
- 1 kašičica praška za pecivo
- ½ kašičice bikarbone sode
- 2 jajeta
- 250 ml mleka
- 100 g margarina
- 100 g seckanog oraha
- 1 ½ kašičice cimeta
- jezgra oraha za dekoraciju
Preliv:
- 500 g šećera
- 300 ml vode
Priprema:
- Prvo pomešajte margarin i jaja, pa u dobijenu smesu dodajte brašno sa praškom za pecivo i sodom bikarbonom. U to sipajte mleko i sve zajedno mutite mikserom. Na kraju, u smesu dodajte sitno seckane orahe i cimet ukoliko želite.
- Smesu izlijte u kalup i pecite oko pola sata na 200 stepeni.
- Dok se peku, spremite šećer i vodu da se kuvaju, kada budu gotovi, svaki mafin prelijte ovim sirupom.
( Glossy )