prste da poližete!

Najbolji recept za LAŽNU MAĐARICU: Ne peče se, gotova je za 15 minuta, a ima božanstven čokoladni ukus

0

Jugoslovenska kuhinja obilovala je komplikovanim receptima, ali su se mogli naći i neodoljivi kolači koji se prave za tili čas

Recept za mađaricu vrlo je jednostavan
Recept za mađaricu vrlo je jednostavanfoto: TatyanaNazatin, Shutterstock

Mađarica spada u omiljene čokoladne kolače na našim prostorima, a zanimljivo je da ovaj dezert uopšte ne potiče iz mađarske kuhinje!


U pitanju je kolač poznat u celom svetu, pod različitim imenima, a na Zapadu je to chocolate hedgehog, odnosno – čokoladni jež.


Jednostavan je za pripremu, veličanstvenog ukusa, naročito omiljen kolač među čokoholičarima, a nema šanse da vam ne uspe!

 

Sastojci:

 

Biskvit

 

  • 800 ml vode
  • 200 g šećera
  • 250 g margarina
  • šaka lomljenih lešnika
  • 200 g čokolade za kuvanje
  • 600 g keksa


Preliv

 

  • 500 ml slatke pavlake
  • 200 g čokolade za kuvanje
  • rum po ukusu

 

Priprema


Pomešati vodu sa šećerom, pa staviti da proključa. Skloniti, i dodati margarin i čokoladu, pa vratiti na vatru i mešati dok se ne istope. Zatim u topao fil umešati izlomljen keks i sitno iseckane lešnike.


Sve izliti u pleh ili tacnu.


Na srednjoj vatri otopiti čokoladu u slatkoj pavlaci, ali paziti da ne prokipi, pa dodati malo ruma.


Dok je još vruće, preliti preko biskvita, pa kad se ohladi, staviti u frižider.
Seći na kocke.

 

 

makonda-tracker