Ako nemate hleba za doručak ili večeru ove lepinje su savršen izbor
U hladnim zimskim jutrima često nam je mrsko da idemo do prodavnice po hleb. Ukoliko želite brzniski doručak, isprobajte ovaj super recept i sigurni smo da ćete se oduševiti.
Nije vam potrebno ni mnogo znanja ni mnogo sastojaka, samo je potrebno da imate volju i to je sve.
Potrebno je:
- 100 ml jogurta
- 100 ml vode
- 250 g brašna
- 1 kašičica soli
- 1 kesica praška za pecivo
- kašika ulja
- još malo brašna za mešenje
- malo ulja za prženje
Priprema:
U posudu sipajte vodu i jogurt, pa potom dodajte brašno u koje ste dodali prašak za pecivo i so. Zatim dodajte kašiku ulja i sve lepo sjedinite varjačom, pa prebacite na radu površinu i još malo umesite.
Potom testo podelite na 6 delova i svaku jufkicu rastanjite oklagojom.
Stavite ulje da se zagreje i jednu po jednu lepinju pržite u malo ulja, malo s jedne malo s druge strane, ali ne na jakoj vatri da ne bi spolja izgorela, a unutra ostala živa.
Kad je gotova stavite na papir da se ocedi masnoća i uživajte u najukusnijoj lepinji koju možete filovati po želji.