Hladne kocke iz frižidera, kremaste i ne previše slatke učiniće da svi uživaju u njima i da traže parče više!
Sastojci
Kora:
- 6 jaja
- 6 kašika brašna
- 3 kašike ulja
- 4 kašike kakaa
- 1/2 kesice praška za pecivo (1 kašičica)
Preliv:
- 200g šećera
- 2 čaše vode
Fil:
- 1/2 l mleka
- 9 punih kašika brašna
- 250g margarina
- 150g šećera u prahu
- 2 vanilin šećera
Glazura:
5 štangli čokolade
1 kašika vode
3 kašike ulja
Priprema
Umutiti mikserom belanca, pa žumanca i ulje, a zatim dodati brašno, kakao i prašak za pecivo i polako sjediniti varjačom ili kašikom, sipati u podmazan pleh i staviti da se peče u zagrejanu rernu na 180 stepeni, piše Stvar ukusa.
Dok se peče, pomešati šećer i vodu i prokuvati oko 5 minuta, pa malo ohladiti. Kada kora bude pečena, izvaditi je iz rerne i odmah preliti sirupom. Zagrejati polovinu mleka, a u drugu polovinu pomešati brašno, pa sipati zagrejano mleko (može da se kroz cediljku da se ne bi pravile gromuljice, ali ako je brašno meko i sitno nema potrebe). Kuvati dok ne počne da se odvaja od dna šerpe (po potrebi dodati malo mleka dok se kuva ako je previše tvrd fil).
Kada se fil ohladi, premazati natopljenu koru i preliti glazurom od čokolade.
Ostaviti da se dobro ohladi u frižideru.